《好地地,我做乜鬼無啦啦帶個港女Friend嚟台灣特訓?》

427 回覆
130 Like 14 Dislike
星期二了
加油
星期三了
星期四了
新讀者留名
星期五了
星期六了
依家算係深夜,台灣大路上面人車稀少,我揸住我㗎車,扭盡油門,飛快咁衝。

沿路上都係黃燈,過完一個又一個。

我係台灣大道上面揸成百一,忍受住深夜嘅寒冷,為嘅就係可以快啲趕去Kiki度。

一路上,我除咗忐忑不安嘅心之外,亦都有個放棄嘅心。

會唔會越早放棄越好呢?咁樣就會無咁痛,好似過咗喱兩日咁,我確實係有釋懷過。

既然Kiki都可以咁快就投入人哋懷抱,而唔係自己,咁仲有咩可執著之言?

諗下諗下嘅時候,我已經到咗Kiki所講嘅位置附近,打亂咗我思考嘅心神。

我最後搵到Kiki,佢仲未發現到我,我將㗎車停咗係附近。

Kiki就坐咗係全家出面,蹲係出面,雙手抱膝,頭髮凌亂不堪,一款楚楚可憐踲模樣。

我都唔知應該點開口好,就咁樣靜靜地行過去,佢都好似察覺到我,抬頭望一望之後。

滿臉都是淚痕。

Kiki見到我後,即刻衝上嚟,攬住我。

我由佢身上感受到嘅,只有因為害怕而發出嘅抖顫,而唔係愛意。

Kiki越攬越實,我任由佢攬住我,係喱一刻,我竟然無心跳加速,甚至有波食,食到應一應,我都無任何生應反應。

Kiki係我身上不停咁喊,我膊頭嗰個位都俾佢喊到濕曬。
我等佢喊完先,我依家根本俾唔到啲咩反應佢,攬住佢?心入面僅存嘅些少怒火令我做唔出。

我係愛情入面,我總好似係二號人物,佢哋心入面擺放嗰個人嘅位置,點都唔會係我。

如果係咁,我寧願唔拍拖。

我寧願錯過,都唔想一直當個二號人物。我唔係狗公,所以更加唔想做兵,做人哋嘅後備。

你甘心一直係度波入面打後備?

唔知過咗幾耐,Kiki先開始有收聲嘅跡象。

我拎張紙巾出嚟,俾Kiki拭走臉上嘅眼淚,同埋鼻涕。佢已經驚到咩形象都無曬啦,頭髮又亂七八糟咁。

趁佢係度整理緊自己儀容嘅時候,我即刻google下喱度附近有咩酒吧,左諗右諗,依家返屋企好似唔係咁好,依家等佢發洩完啲心情再同佢返屋企啦。

有!

附近行5分鐘就有一間。

我輕輕拖一拖Kiki隻手,示意示意佢跟住我走。

Kiki都無講啲咩,默默地跟係我身後,仲時不時聽到佢呻鼻涕嘅聲音。

間酒吧係地下,入到去之後,人跡都還OK,裡面有串燒啊拼盤之類,都幾豐富,環境都唔錯。

我嗌咗杯無酒精嘅嘢飲,因為一陣仲要揸車,而Kiki就毫不客氣咁嗌咗幾枝啤酒。

其實求醉就唔洗嗌啤酒嘅,不過佢似係嚟求爽。

等啲嘢都上齊之後,就直入正題。

「點啊,頭先發生咩事?」
琴日先考完曬試 今日有時間就即刻補返之前嗰啲先

唔講咁多,即刻去文!
唔講還好,一講Kiki情緒又再上嚟。

「我都唔知點講起好,一諗起就覺得自己好On9。」Kiki講完就自己飲。

「on9就個個人都有㗎啦,有邊個未on9過啊?」

「我唔知啊,我依家個人好亂,唔知想點。」我阻止唔到佢飲㗎啦,預咗間房一陣酒臭味啦。

「咁你冷靜完再講啦,或者你覺得好難開口,唔想講嘅就由佢啦,我唔會逼你。」然後大家就各有各玩,佢有佢劈酒,我有我玩手機食宵夜。

Kiki飲到咁上下,就開始嚟料啦。

「一開始我以為呀藍係好男仔,好似其他人咁講,台灣好多暖男,咁係夜店識嗰陣,佢確實好溫柔,把口又甜,份人又貼心。」

「後未嗰一個禮拜佢成日都都帶我出去,真係好開心,我亦都慢慢鐘意咗佢,帶我去玩啲激嘢,又帶我去食好嘢。」

「就係琴晚,佢問我去唔去度瞓,我嗰陣都仲猶豫緊去唔去,但呀藍話無嘢,只係想有個人陪下咁,就去咗。」

「直至琴晚都好溫馨,一齊攬住瞓,真係好幸福。」

「但頭先,佢好似終於都忍唔住,係我身上摸嚟摸去,我覺得大家仲有啲急,於是推開咗佢,同佢講想慢啲嚟,急得製。」

「點知佢就開始露出佢真本性,開始鬧我,話咩曬咗佢成個禮拜時間係我度,依家想大家開心下,都要係度推三推四,跟住就夾硬嚟,我驚,開始執嘢走,而佢仲諗住繼續捉住我。」講到喱度Kiki亦開始震緊,頭先嗰一幕仲刻係佢腦海入面,揮之不去。

「我真係幾經辛苦先拎到個手袋出嚟,有件衫同外套都無拎到就走咗。」

「我真係好驚,變臉變得好快,而且到頭嚟都係為咗扑嘢……」Kiki唔知係咪成日都俾男人寵係手心,寵慣曬,未曾俾男人認真兇過,所以先咁驚。

我對Kiki都真係無語,搞到我都唔知由邊度開始話佢好……

不過更加肯定嘅係,Kiki想要嘅嘢,係我俾唔到佢嘅。
等到頸都長終於上水
有文
終於有文啦
係咪先
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞