[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike

應該唔係話好多人
連女人嗰part都冇乜嘢

點解森田要逐個字’櫈‘出嚟?好似唔係好急咁
如果有救援喺附近就咁大叫助けて/Help聽到嘅都知佢係求救啦?
樓主點可以咁細膽 快啲聽 其實唔恐怖 不過小心俾後面個自焚錄音嚇親
樓上SOS單嘢個錄音唔敢聽
個自焚係咩事
係同一餅帶裏面?
條片既後段 另一單case黎 應該都係關錄音帶事所以放埋一齊
係咪話想重覆播放比救援隊啲人知佢喺度??
個自焚 淨係覺得叫得似鬼上身咁
冇畫面得錄音 又唔係特別恐怖
Ref.

https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/3ydj67/im_a_search_and_rescue_officer_for_the_us_forest/

帶定頭盔先,除左篇文章之外,好少其他Ref 提到stairs in the wood
作者喺最後個part都話
EDIT: I realize I probably should have mentioned this at the beginning. The series is being paused, but the story is going to live on. A book is in the works. The first draft is coming along very nicely. Keep a lookout, NoSleep.

EDIT 2: If you would like to keep updated with the progress of the book, follow me at searchandrescuewoods.tumblr.com.

btw, 其實children missing in forest 個idea好似古時神隱既概念
譯到有啲似google translate
講真啊睇前面果張東通站同麵包舖既相都覺得多人極有限,可能佢意思係呢種午休時間總冇可能一個路人都冇掛,佢遇到咩事應該有人目擊到,何況仲有三個不明人士一齊落總站呢
可能係條帶去到後面壞壞地先有啲咁既聲
唔太恐怖
南京碎屍案嗰單真係
日本網民係咁估,詳情可睇返我上面既補充資料
(揀追故模式易搵啲
之前唔記得邊度睇過有個救援隊員講好多失踪case, 又話啲國家公園無啦啦有條樓梯
樓梯果個係小說黎
但missing 411 講既case 係實實在在發生過
我記得樓梯話係真人真事,當然有冇吹水就唔知,亦有可能我記錯
no sleep
我是個森林林務員

no sleep故黎
其實都作得幾假下
文筆差 唔識點樣用中文講返出黎果啲我都係直譯算 你唔明果啲可以問返我既
認同
如果講恐怖一定係韓國電影"那傢伙的聲音"最尾佢播果段兇手錄音
個陣聽完真係打個冷震
如果咁講,以平日不多的人流流量,4個人落車都算好多了...
我剩係想睇樓主post文 唔想睇chill 登神探自圓其說呀
咁你追故模式都唔識?
成個PO 樓主都無貼過恐佈既圖 原來係樓主自己驚
又唔關事既 我見其他圖冇咩特別幫助姐,有需要會貼返既,恐怖既案件都唔多啊
一陣果篇同大家飛一飛出日本去下歐美地區研究
因為見到有單都幾有趣又著名既美國懸案
Im 大熱天時睇到好凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞