[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
有單係電視台查邪教跟手救埋個女孩
點知比邪教班人追仲查到救出黎果個係教主黎
但最後件事係不了了知
有冇關鍵字,好恐怖咁

就係唔記得關鍵字
韓國個單
好睇
韓國野黎 邪教
多數係迷路,唔算太離奇
離奇係失蹤後相機仍有被拍照既記錄,不過當時都有專家分析可能係熊之類既動物執左部相機hi到快門
有單係電視台查邪教跟手救埋個女孩
點知比邪教班人追仲查到救出黎果個係教主黎
但最後件事係不了了知
有冇關鍵字,好恐怖咁

就係唔記得關鍵字
韓國個單

冇記錯係日本節目黎
仲要好耐下,講緊幾年前
呢單真係癲,好多數字/Data 都係好巧合,
如果真係邪教儀式 真係好恐怖
呢啲POST一定要留名
小天使呢單之前聽過 我覺得係日本最黑暗既案件
我覺得係比熊食左
感覺好似系佢地好似系咁原地兜圈,掉低d物件黎記錄佢地行過既路,但係搵唔翻出去既路。睇到好心寒
韓國有好多單都由一件事牽扯岀一件更大既事
精彩過電視
熊呢個台灣網民有估但好似排除左,佢地話計返當年就算真係有黑熊,都得十隻手指以內數到既數目,而且目擊個案太少
用奇幻+科學既角度去睇,可能同西貢結界差不多
係深山+迷路心態(慌張、混亂)+缺水(不確定但有糧食)下容易產生幻覺,誤以為遇到山魅所以失散,又或者佢地一直係同一個地方但拯救隊見唔到佢地 台灣果邊都偏向信係靈異野多
屌今朝追到番公司再追到而家
睇撚到個人好驚 有d怕行行下街會比人插撚死
高質
YOUR BOSS IS WATCHING YOU
其實唔係成單嘢已經還原咗咩

兩個人去行山,但又唔做好準備
結果其中一個人由山坡仔跌咗落去,整斷咗腳
另一個人爬落去安撫佢又上唔返去,電話又無信號打唔到出去
最後無受傷既果個人拎晒D裝備去搵救援
喺原地等救援果個因為失血過多而死,屍體部份畀動物食咗(估係狗)
而無受傷果個人都因為無糧食無水飲而無法對抗動物畀動物殺死分屍(估係熊)

相機係無受傷果個人喺搵救援時入夜之後用黎影相著閃光燈照明睇路用,但後來都因為無電而用唔到
我想睇多d呀
有冇d再恐怖d
恐佈D貼多幾張圖都已經夠 巴打就好明顯係揀過無咁恐佈既圖先貼
超好睇 繼續留名
又好似係
個人中意睇兇殺案多d 角田果單太心理遊戲果d唔岩我
求集中譯多D日本懸案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞