[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
支持 好好睇 好吸引
想問下巴打睇開咩網?
同埋搭單問埋其實日本連登係咪就係2ch?
老實講北海道依啲地方,話就話咩繁華街,唔覺得會有幾多人流
其實唔洗理佢 我認為討論同留言係支持樓主
成個貼都樓主自己整合資料咪好似高登個綠葉
仆街了
今次連動畫都唔敢睇了
稅金泥棒
咁講開電子辭典呢單
又點能不提王晶助導

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171013/mobile/bkn-20171013143221212-1013_00822_001.html

https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20130906/18411821

王晶助理 梁嘉敏
失蹤時只有21歲的梁嘉敏,是王晶創作室製片助理。94年8月31日,她跟室友表示去城門水塘選外景地點,豈料一去不返。警方曾經大規模搜索水塘一帶,但無發現。原本事件已經被人淡忘,但前年有市民指夢見梁嘉敏,要求代為尋找父母,事件再引起公眾關注。
無潛過水 上咩水呀?😂😂😂
真心嬲
點解有啲咁on9既規矩
保障啲警賊唔洗做咁多野?
6-70年代學運 赤軍 共產黨果啲人
係 有啲quote完都無point
就咁"正評" "留名"
或直落conclude "一定係謀殺啦"

其實就好似睇片
有啲人唔鍾意彈幕
但討論區無得mute
只有block
追故模式
傾向相信人為
被(毒販)肢解個版本

因為佢哋唔係
淨係兩個女仔行山
仲有隻狗帶路
而且日頭日白
咁撚易迷路?

加上殘肢切口
(好似係)相當平整
與及嗰頭附近嘅屋
有墨西哥黑幫/毒販出沒
正常諗兇手都似係有啲大型切割機械先做到,咁用得呢啲機械都係得啲肉檔同工廠,照計應該嗰範圍唔大,可能日本d警察真係九流流先拉唔到人
lm
真相大白
google睇啲日文網講麻未失蹤單野
都有啲人話覺得係俾北韓綁架
北韓綁佢做乜? 大把靚女唔綁去綁個學生妹
建議你去睇下reddit d 推測,果到有當地人加入討論

無記錯有當地人講返
果到由於係都相當出名嘅旅遊區
係巴拿馬治安相對好嘅地方嚟
犯罪集團係鍾意去巴拿馬做交易
唔係去果到種大麻毒品
所以一般治安差嘅係少旅客去嘅市區
相等於香港
治安差嘅係深水埗呢d 市區位置,唔係麥理浩徑呢d 山區同旺角尖沙咀出名旅遊區

除咗其中一人嘅一隻腳有漂白過有d奇怪外,其他肢體其實唔齊全(搵得返好少),但我記得有人post當地報紙好似有提過遺骨有被動物咬過嘅痕跡
由於一個人骨頭被咬痕跡仲有d 血跡,另一個無
所以有人估前者死無耐被咬或者係直接畀動物咬死
後者係失血過多致死
咁唔知 我都係睇到有啲日本仔咁講
btw 北韓之前試過綁架一個13歲女仔
哈...岩岩跟關鍵字搵左,不過都似乎係9up多因為呢個最難求證,店長果個都有証言露出破綻
唔知日本警方查案係咪好多限制
正常一定係死跟店長條線 反轉佢所有關事既地方
都係 應該係已經9up哂啲可能性 講到冇野好講就講北韓綁架
推呀!最鍾意睇呢D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞