[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
亦有可能係兇手寫黎轉移視線,咁警察就會認為兇手一定係男人但又唔講有咩特徵
正評
留名
Lm
Lau Ming 係日本睇覺得好恐怖
睇個晒
好多都係果d年代未有咁多科技幫助所以先破解唔到
除非好似上面有幾單比上層河蟹,又或者荒山野嶺,否則係現代周圍都係cam, 又科學又剩,都幾難破唔到

等睇2單
1. 日本滅門,兇手仲食埋雪糕先走
2. 外國好似2條女行山失蹤,手機有時有信號,雜物同殘肢散佈唔同地方
第二單應該係巴拿馬嗰單?
睇個晒
除非好似上面有幾單比上層河蟹,又或者荒山野嶺,否則係現代周圍都係cam, 又科學又剩,都幾難破唔到

等睇2單
2. 外國好似2條女行山失蹤,手機有時有信號,雜物同殘肢散佈唔同地方
第二單應該係巴拿馬嗰單?

呢單好似近年既事
早幾年嘅事,上幾個禮拜有巴打po過
睇個晒

等睇2單

所以藍可兒嗰單都幾神奇
留名支持
睇到心都寒
人中之龍啲好朋友
都有可能
但咁樣就講唔出動機係咩
前者野火巴po過盡可能唔重覆呢度都唔少巴絲追過 可以係連登search 世田谷一家滅門,成幾廿頁討論
後者我都睇過,失蹤後個相機仲影左好多意義不明既相
如果唔介意睇殘體同微博
有個叫懸疑志既,主要係講外國既奇怪兇案
不過唔少都係已經破左案既
睇得多都唔係咁好,個人睇多咗會負負地
當年係野火巴個post見有人講女子高生水泥案,真係會勁灰同唔開心,而家我都唔想再睇返呢單案既事
仲有每次出post前其實我都有少少驚會有部份抽離唔到既巴絲會嘗試仿效
有單係電視台查邪教跟手救埋個女孩
點知比邪教班人追仲查到救出黎果個係教主黎
但最後件事係不了了知
住日本睇呢d案真係別有一番風味

個人最鍾意係世田谷滅門果單,到依家都仲查緊
有冇關鍵字,好恐怖咁
丼之頭公園嗰單

支持樓主
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞