[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
強貼
早晨大家 廢青今日遞完信開始update
我呢邊都係照貼返較少香港人留意但又好出名下既懸案/未解決為主既case

至於以前野火巴貼過、已解決或者已經好多中文網站有介紹/譯過既就唔特別重覆,除非大家都好想睇/知多啲細節位
係咪得我一個覺得日本人好似查案好求其咁?點解一個國家會有咁多懸案
仲要有巴絲講有一單係查查下特登唔查同埋叫媒體唔好再報道
全世界懸案集中討論帖
黑警全球化 同埋日本暗地裡有權有勢既官/商N代(由細聽到大果啲乜乜組仲存在)更加多,有權叫媒體收口
八九十年代日本經濟發展快
可能好多野都牽涉到官商勾結
日本啲文化又係一個污點足以人格破產
所以啲高官富豪不惜一切臭屎密冚掛
好睇
佢改左名?
我都block左兩個貼恐怖圖既傻仔 唔知係咪佢
留名發惡夢
Lm
前言:廢青今日老闆放假+就黎唔撈 好多時間想鑽研下啲自己一直有興趣既topic但網上資源既少又殘缺又唔想入谷自私傾 即管share出黎睇下大家有咩見解同討論 (都有受到前排野火巴打影響)冇人理我既話我就當開個post紀念下啦

以下大部分有關案件內容都係以轉載+翻譯(渣日文,有錯跪求大佬們幫手更正 ),出文較慢請見諒 因為都要幾大量research work

野火仲呢排? 收左皮好耐啦佢
前排呀 但佢高汁啲post真係好正點
果陣成廿幾頁都淨係討論一單案
樓豬加油 勁鐘意睇呢啲懸案 但每次睇完都會覺得啲受害人好慘 比人殺左重要揾唔到真相同真凶
呢啲懸案好多都係警察程序上問題 調查方向錯誤 而導致懸案
咩黎?等我google下先
關於孕婦劏肚事件
上面唔知有冇打錯定譯錯
案發係1988年,個孕婦係網路上販賣家庭用品?
個陣我仲未出世,想問個陣時日本已經發展出網購啦咩
日本黑警廢係出曬名,利申崇日撚
我都係
類似安利個啲
9up 下
收據D字唔係死者寫
兇手一眾可能係禁固/綁架/拐帶緊某人
某人冇辦法反抗 只好寫字係收據到用一方法交比職員到 (可能係退貨之類)
職員甚至可能親眼見過/接觸過某人
但職員冇為意到 兇手亦發現字條因而將職員滅口
我估應該係網絡(network)而唔係網上(online)
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞