[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
LM
正了
Agree
係東京一個人住緊,今晚都唔知點訓
日本法律同執法機關都戇鳩鳩
果陣ghq應該要迫佢地用普通法啦
睇到好不安
呢個post好正,支持樓主 ,另外想問下有冇人知有d懸案係某d有追溯期既國家,追溯期之前破唔到案但過左之後兇手出返黎認曬講埋details點犯案既case? ,因為之前睇左部日本電影講差唔多既野所以想問下有冇真實案例
有單你南京話有條女比人分屍
之後頸以下比人烤到熟左
比人好完美咁砌番全身出黎
單野都廿十幾年
睇過下 好似係片皮鴨咁片開幾千塊肉再掉係公園咁上下
求detail
日文白痴, 想知世田谷區單案而家仲有冇查緊同有冇新資訊公開?
wiki連親去日本警方用嚟公開資訊個page都得一大篇睇唔明嘅日文
樓主去拍返套"謎"
有單類似,不過唔係追溯期問題,係冇引渡法同國家間既協力不足問題
可以睇下佐川一政單案,佢喺法國殺左個女同學仲食佢d肉,之後高調接受媒體訪問談論食人肉,又出書做大文豪搵銀
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/佐川一政
其實我覺得好多女性失蹤案都有機會關deep web事

暗網捉女性去性販賣、殺害做show呢啲傳聞已經唔係一朝一嘅事

佢地都係專業嘅地下黑社會,要做到綁架一個人又乾淨冇證據對佢地黎講唔難
單案毫無進展,今年5月嗰陣日本警方有公開過部份資訊,主要係犯人當時留低既頸巾同腰包實物,用個假人公仔戴住同咩住個袋,俾個參考image公眾睇,都係呼籲公眾提供線索,懸賞金額照舊2千萬円
以前見過驗屍圖 好恐怖
唔好google "刁愛青案" 嘅圖

嚇撚死你
一堆血淋淋 內臟、骨
煮過發黑嘅 肉塊、人頭

利申: 睇慣核突圖
呢次真係打大佬
心理質素好強先頂到
lm
日本小城市喎
好正
睇慣核突圖都頂唔順 證明你係鳩嗡
睇多啲墨西哥毒販片 isis片先再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞