[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地著名懸案

1001 回覆
1536 Like 21 Dislike
Lm
店長仲要講唔出離開期間做左啲咩
大腦保護機制
去左邊都講得出掛
留名
老老實實 應該有啦 百貨公司都有圖流出來
我諗市面都有 但唔普及就真

有巴打上面提左 該車站得事主一人下車 (好可能係cctv!?) 唔會係人手record掛
咁多資料係得百貨公司一間化妝品有影到個女仔 當年應該唔多
日本都唔似香港要周街CCTV 日本人重私隱 所以唔多都正常
仲有啲人眼殘 咪話去左日本見到影 好撚柒笑撚死人
我都覺得係發現比人跟,想繞下圈
的確係冇record,網民亦係偏向赴約時間被更改但苦無對証,我個人鳩估覺得搭車前可能曾經有個熟人通知佢改左時間/要求佢射波(前者必然係工作相關人員,後者就係親密朋友或以上例如a君)
而事實上,都係A君主動打俾事主詢問行蹤,13:42 & 13:46 感覺上好似約好左一齊行街咁?

日本網民對A君的評價係「在上節目時憶述麻未的事情表現得十分激動,幾乎無法自控」
依家千田件事仲有無差佬查緊
定係已經過左追訴時效

講真過左咁耐講咩都無用
除非搵個癡線佬迫個店長招供

Btw佢男朋友個陣有無去自己查下呢
A君睇落好似知道邊個做
13:42 13:46 兩次電話有紀錄
但之前疑似改時間地點就冇record!!??
親口講/ 傳口訊?
有冇查過A君?
會唔會係A君同店長夾埋
我睇資料都睇到有啲亂,唔知A君係咪=男朋友,不過除左naver jp其他網站都冇A君存在,只有男朋友,如果係既話激動又唔奇既 回想起單野
有,你地覺得有鬼果啲人都查過哂 就係冇證據可以起訴任何人(當然唔排除好似上面日本網民都有懷疑警方查啲唔查啲 辦事不力
感覺上查店長查得唔夠徹底
會唔會影到個個女仔可能唔係千田係其他人,有人著左佢件衫?
扮佢既目的係?
到底中文有幾差先會問呢個問題
係咪從來唔睇書or報紙
你意思係有人假冒 再擾亂調查
1 去百貨公司之前已經有同學目擊到佢提早落車 所以去百貨公司既時間線係合理
2 即使真係假冒 都唔太影響到案件
LM
台灣果個真係差好遠 日本果D 唔知點解令人睇到好心寒
會唔會係俾某人用刀仔暗地裹指住,迫左佢入行仔到,背景咪靜左
店長可能真係咁岩唔舒服,或者同用刀仔既某人合謀,
店長出地方,俾人跟3日佢唔去個到咪OK
覺得遲到去百貨公司都算正常.. 因為我對 身邊人對事主既評價 呢點有保留.. 好多人都會做預料之外既野 好似有啲新聞訪問鄰居/親友 都話A好乖仔點點點 點知殺左人
可能事主想買啲野比同事/店長所以遲到都要去百貨公司?
準備返店就遇害
香港既傳媒都係咁 死者一定係乖仔定律 訪問鄰居就更加無可信性 睇到表面
但大部份人都唔係表裹如一 日本人就更明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞