[AN/I/PC] Shadowverse [4]速攻新世紀

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
改rune做2cost合理啊

但至少
魔女都加到10cost
222改成只spellboost 最多3個手下
老頭不變 (nerf 佢會郁埋超越)

咩你覺得超越唔勁咩

相比舊時已經冇咁勁

依家d 仆街知你次元直頭唔出牌等熾天/ 撒旦

邊個仆街啲 我出咩你解咩
你次元有變石頭會打唔贏熾天?

只係想講超越相比以前,已經冇咁勁

的確係 同埋超越法呢個強度其實幾好 做咗SV 速度既標準
大家組控制deck 唔係下下放晒解場同撒旦
都要諗下點樣早啲贏 要快過次元之門
好似控皇咁呢家多咗9費10滴斬殺/10費12滴斬殺 呢啲咪玩得

甲蟲都算既 不過呢家

人地7 8就次元啦 控皇番屋企好過
otk 妖最多係剋主教/控血

對次元魔女玩控血會好d, otk妖冇優勢

主教而家玩陽光,盾多到插唔入

但至少
魔女都加到10cost

咩你覺得超越唔勁咩

相比舊時已經冇咁勁

好似控皇咁呢家多咗9費10滴斬殺/10費12滴斬殺 呢啲咪玩得

甲蟲都算既 不過呢家

9c斬殺得啖笑
次元係講緊7,8c完場
超越法無以前咁勁,係因為otk 多左
變相你做唔到otk就要7,8pp完場
超越法,你唔出怪,佢咪出2c抽卡囉
佢唔使同你玩解場仲開心,堆火球,箭,抽2自己點玩都得

但至少
魔女都加到10cost

咩你覺得超越唔勁咩

相比舊時已經冇咁勁

甲蟲都算既 不過呢家

9c斬殺得啖笑
次元係講緊7,8c完場

下 佢順手你點都打唔過架啦
我見親都係turn 9出
你有斬殺手段同無係差好遠

同埋超越留牌 會留彈2定打2抽呢
唔出怪就2c抽卡 好似講到未打就知對面係咩牌咁

但至少
魔女都加到10cost

咩你覺得超越唔勁咩

相比舊時已經冇咁勁

甲蟲都算既 不過呢家

9c斬殺得啖笑
次元係講緊7,8c完場

下 佢順手你點都打唔過架啦
我見親都係turn 9出
你有斬殺手段同無係差好遠

同埋超越留牌 會留彈2定打2抽呢
唔出怪就2c抽卡 好似講到未打就知對面係咩牌咁

你拎卡手既黎講,咁無卡組係勁架啦
超越留牌睇對咩對手黎決定留咩牌
打法,妖,主教,龍會留2抽
打死靈,皇家就彈
我M區打親都7,8PP收頭啦
6PP出3C守護+2隻田雞我都解唔到架啦
究竟幾時先肯 nerf 法師啲卡

鋪鋪都打魔女好撚悶

第2彈堆卡都無NERF
直接第3彈推堆強卡
我諗第4彈會仲勁

上個 update 疾走主教/回血主教/ Temp 妖雖然都係多人用,但勝率同使用率都冇法師而家咁誇

講真次元魔女張卡唔 nerf 我覺得還可以,但阿伯進化+貫穿,4pp 可以有隻 4/4 站場,再加貫穿清場兼打面,仲可以 boost 兩野兼有張火球落袋,就真係點睇都有問題

係真係好有問題

貫穿變2分可能solve到件事

官方好像有接納我意見
但次元魔女應該 1pp 5/5
draw 4 boost 4啦
至少唔會0pp出眼仔
1pp 2/2 ! storm
究竟幾時先肯 nerf 法師啲卡

鋪鋪都打魔女好撚悶

第2彈堆卡都無NERF
直接第3彈推堆強卡
我諗第4彈會仲勁

上個 update 疾走主教/回血主教/ Temp 妖雖然都係多人用,但勝率同使用率都冇法師而家咁誇

講真次元魔女張卡唔 nerf 我覺得還可以,但阿伯進化+貫穿,4pp 可以有隻 4/4 站場,再加貫穿清場兼打面,仲可以 boost 兩野兼有張火球落袋,就真係點睇都有問題

係真係好有問題

貫穿變2分可能solve到件事

官方好像有接納我意見
但次元魔女應該 1pp 5/5
draw 4 boost 4啦
至少唔會0pp出眼仔
1pp 2/2 ! storm

終於唔駛再見到後手阿伯 4pp 進化1抽3
魔女唔會郁㗎啦,一嚟虹卡,二嚟 3 月尾都出新卡啦
碧藍活動開始

有冇人有平民妖精牌組
碧藍活動開始

有冇人有平民妖精牌組

甲蟲流最平
碧藍活動開始

有冇人有平民妖精牌組

甲蟲流最平

除左甲蟲無乜出路
但哥布林又準備削
碧藍活動開始

有冇人有平民妖精牌組

甲蟲流最平

除左甲蟲無乜出路
但哥布林又準備削

妖精好難話平
遠古齊3走唔甩
聽日就更新喇

Next Expansion: Tempest of the Gods

From Reddit
呢幾日咩事
卡包中左兩張虹
張梅林一早齊三,等拆
張中立744真係有必要落3咩
有比賽睇

Next Expansion: Tempest of the Gods

From Reddit

推番先
7點3冠軍賽
成街都盾甲蟲流好難玩
成街都盾甲蟲流好難玩

你成功改變左環境
開心D啦
成街都盾甲蟲流好難玩

你成功改變左環境
開心D啦

轉玩陽光撒旦
提前左
提前左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞