網絡小說集中討論區<7> 烏賊世界第一

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
目前追緊既書單

修真四萬年 (好似已完)
放開那個女巫
修真聊天群
超維術士
未來天王
蠱真人
燃鋼之魂
劍來
超神機械師

利申:
由龍使異俠年代開始睇起
而家只睇糧草以上
毒草免問
節奏好慢 我覺得養多幾百話都得
目前追緊既書單

放開那個女巫
修真聊天群
超維術士
未來天王
蠱真人
燃鋼之魂
劍來
超神機械師

利申:
由龍使異俠年代開始睇起
而家只睇糧草以上
毒草免問

愈作愈小白文feel
去到夢之曠野同深淵個度真係吹得太大
之前覺得救個老師同魘界D野算係主線 點知而家愈吹愈大已經分唔清個主線係咩
目前追緊既書單

放開那個女巫
修真聊天群
超維術士
未來天王
蠱真人
燃鋼之魂
劍來
超神機械師

利申:
由龍使異俠年代開始睇起
而家只睇糧草以上
毒草免問

未來天王都唔知要等幾耐至會完
5年後可能會完左
未 就快 應該過咗兩個大情節就封聖
不過本身實力上都夠d弱小小嘅聖人打
呢本咁毒都食得落
有部末日幾好睇,叫餓鬼隨行,比較真實有趣同埋黑暗向,對末日非升級流有興趣既可以睇下
計知白開始走下波
最有大道之爭feel 得最初性善惡
之後愈黎愈狗屎
班妖蠻究竟係點做到萬界之主
同埋方運根本係雜道至聖 邊忽儒
就4百話都仲係妹下妹下, 睇黎應該打算超越上一部嘅章數
仲外掛過起人界靈界個陣 幾百年由真仙初期升到後期 仲要差唔多升金仙 以前化神初期去後期都耐過佢 忘語開始走火入魔
睇到象州急性中毒
好多同類書睇一本就冇興趣睇其他
有冇人都係咁
修仙類,我諗大家都識背劇情
系統類,日常既就愈睇愈悶
戰鬥既就主角無敵,唔夠打總會抽到好野
網遊都算有啲新野睇下
始終有唔同世界觀
都市
小日本老外都係奸既
有香港就屈特工之都
再唔係就大中華到不行了
醫神類
全部都係中醫
無限流
我幾鍾意睇戰鬥既無限流
可惜冇乜同一世之尊差唔多既
武者路都睇左大半冇追落去
無敵流
最有印象都係本
食物鏈頂端的男人

都市就
隠殺, 販罪, 紂臨

無限流 一佳作難求
有幾毒?
我覺得好好睇 一黎個世界觀設定好特別
最重要係佢可以將諸子百家同古代技藝寫入去
仲要有哲學成份
生死而已,今日我與諸君同歸
前期小毒 中期開始高潮 值得一推

黑暗王者本書個作書好中意虐主
一開始時 無老豆老母
跟住比人屈 比初戀(好似系) 唔信任踢左入監獄
之後 女主 死 變左做 喪屍
強大左終於出左個神壁 又要比人捉泥做實驗
做實驗個時疑似發現 原來自己系 親生父母既 實驗體
以為 逃出個反派個手心
點知 反派個女(克隆體) 同佢一齊逃走
又系捉佢 做實驗 連心臟都無埋 割腸 內藏不在話下
第一次見有本小說作者咁中意虐主
多支線問題唔算太大,但係完咗一個大劇情之後,中間啲過渡(最近嗰十幾章)拖戲拖到爆炸,多廢話之餘又要加勁多新伏筆(多咗個遺跡,同要去機械城打副本),舊嘅未清,新嘅又嚟,世界觀仲要咁撚大,我諗佢寫一萬章都未完到,啲大陸仔笑佢一千章仲係巫師學徒真係冇講錯

利申魘界劇情最好睇,贊美莎娃
咁你真係未睇過人生長恨水長東
諸界末日係好睇同爽 但班反派實力幾勁都係比主角屈 世界觀係唔錯
黑暗王者係有虐主 但主角實力都不斷變強 都有扮豬食虎 但好明顯作者唔想佢池中無魚蝦自大 世界觀都不斷創新
人生長恨水長東 驚太虐 唔敢睇
有無d咩新熱血玄幻修仙科幻小說睇下, 好似帝霸前期果到有咩12仙體果d設定跟住屌打對面睇到幾熱血 ,可惜之後不斷無限水變左糞作 ,劍來雪中比較慢熱唔係好睇得慣,牧神記一念永恆掠天記一世之尊之類大路野都已睇
上面果種係精神獵奇式既虐
人生長恨水長東係虐心
墨家睇唔出邊到墨
論榜班人=百度鄉民
景國變革大量大中華毒害

對比劍來文廟三四之爭
方運對柳相重未佔過理字
由作者只係用既定事實去幫方運
我都係當爽文睇算
諸界末日在線真係每隔幾章就嚇你一跳,每次以為要普普通通咁開個副本,之後個發展一定暴走
我反而咁睇墨家係佢個世界入面只係當工家咁定位
而佢主要嘅設定始終係儒家 講出點解儒家係人族有領導地位
而柳山就係禍害景國 雖然都係為人族好 幫宗聖達成目的 但係方運角度黎講 唔應該犠牲景國以換取和平
因為大家都知 歷史去睇返 任何一個國家退步 都唔會令對方滿足 二戰德國就係一個好例子 唯一方法就係人種內部自己變革 實力上升 先有資格同妖族對抗

而論榜d人 其實唔止係d百度鄉民
而係一個明顯嘅互聯網現象
宗聖同方運其實兩邊都係豪賭
兩邊都無有力證據 話對方錯晒
宗聖叫景國人慷慨就義
對宗聖黎講只係景國全體用碧血丹心
佢成為第二個孔聖再保護全人族
我甚至覺得方運用後世經驗投放落異世 更加說服唔到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞