網絡小說集中討論區<7> 烏賊世界第一

1001 回覆
16 Like 5 Dislike

利申:大主宰睇到一半棄咗,其他睇哂
我睇完呢套之後未睇過一套後宮系好得過佢,係回明叫做好少少,千祈唔好睇北宋小廚師,呢套垃撚圾
北宋小廚師 係寫女差d, 同埋結局有d夾硬之外
其他劇情情節都算係好睇, 雖然都係開外掛 但合理d
設定都比較嚴謹d,
比家丁同 前面有人提果本逍遙小書生 好d
呢2本比較鍾意寫乜就寫乜, 萬大事都係9up兩句過
睇埋金牌小書僮
同家丁差唔多套路
有冇ching有啲好睇既校園故推介
有冇凡人修仙傳呢類正正常常既小說
主角正常人, 唔係野野一個打十個, 見一個秒一個, 唔係超級無敵宇宙第一既體質/功法
個世界係正常, 唔會一開波就就狂暗示個世界有大劫, 等緊主角拯救
冇狂溝女, 見女就救, 隨便送神裝俾人
配角正常人, 有正常智商

唔似今時今日既99%小說咁
主角一開波有超級無敵宇宙第一既體質/功法,
一係就話主角好廢不過其實又係有超級無敵宇宙第一既體質, 但係冇人知
再唔係就話主角好廢不過又唔知係邊到得到神功, 從此一個打十個
一開波就世界有大劫, 主角要趕時間
全部配角都係弱智, 一見到主角就會挑釁, 全世界都想主角死, 每章主角都係俾人暗算緊
係女見到主角都濕晒, 等主角救命
主角永遠一個打十個, 然後再越級一個打十個
不停重覆路人睇小主角, 然後主角一打十, 過兩三日路人再睇小主角, 然後主角再一打十,
總之永遠配角都係弱智, 主角瘋狂一打十, 但係下次都係會覺得主角輸硬
將夜

仙逆
不過前面同凡人有d似
兩本同期出 所以可能有互相借鑒都唔出奇
不過中段就開始高潮
中後期化凡正撚到
無限道武者路今個月更左四章
有生之年睇到結局不是夢
仲儲緊
睇爽文睇得唔爽呢下已經唔得啦,睇呢本書睇得好壓抑,主角不斷俾人搵笨,但佢又心甘命抵果下賤
仙道求索: 配角出色過主角 張虛聖

覓仙 覓仙路 仙神易 三部曲,
又係凡人流,有些少抄襲,但非常好睇
有冇人追開大道爭鋒? 我睇到棄左,可能太平淡唔岩我

有冇人追緊道君? 感覺如何?
就睇緊,儲到成千章,仲有幾耐完本

巴打仲有咩修仙文推薦?大的似口味相同
我偏好 築基 結丹 元嬰體系
睇過好多本
0喜歡修生重生
始終喜歡無咁後宮既網絡小說,
悟空傳,小兵傳奇,蔡駿既小說,馬伯傭既小說,周浩暉既小說

有無同好
馬伯傭本筆靈太監咗
等咗佢好耐
孺子帝有冇人睇過
好唔好睇?
想推一本叫重生日本當廚神
其實係食戟之靈同中華一番既同人
但好就好在完全冇大中華膠 成本書大部分都係係日本
缺點係夜晚睇會睇到好肚餓
成部書既敍述上都比較平淡,未到好好睇,但總算唔錯,值得一睇
故事格局結構、人物既成長塑造,都做得完滿突出,係情節上駕馭上多少有明顯缺陷,唔太營造到太多既張力同精彩既高潮,亦隱去左太多廟堂俗世既黑暗,令劇情經唔到太多既推敲,要求嚴格既話甚至會覺得太幼稚天真
總結來講,唔好有多大期望就ok,短篇來講算係咁
魔王奶爸
白痴
佢作者好似仲有本
勇者之師
原來 超級驚悚直播 個作者有新作
佢起點有個新AC
新作叫 我有一座恐怖屋

超級驚悚直播 2 呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞