網絡小說集中討論區<7> 烏賊世界第一

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
呢2本都睇曬 係幾好睇

地獄我覺得後期都係有d暴走

3天2斷出曬果d都睇曬
有個台灣女作家其實幾好睇 不過要走晒女性向個d書
蝴蝶/染香群 : 禁咒師,幻影都市,歿世錄....

另一個大陸女作家 滄月既 鏡系列,聽雪樓系列,鼎劍閣系列 ....
mark. 低轉頭睇下

另外想問下3體幾時會入正題

之前睇左開頭紅衛兵有d悶
叫得做地球往事 第一本成本都係講ED
去到第二本 黑暗森林就正到痴線
對手
等陣改左就慘
有冇類似鬼吹燈嘅小說介紹 都係盜墓探險個d
《神瀾奇域》的故事主線是人類祖先通過他們的智慧犧牲了自己,給子孫後代創造了
一個崛起的機會。第一部《無雙珠》已經出了,它是兩個男主角,後面每個珠的故事基
本上都是一個主角。最後七神珠系列是七部小說,每一部主角都拿到一個神器。這八個
人拿到七件神器以後,我最後會用一個大長篇串起來,用一個特殊的主角統帥他們,一
起去對抗毀滅人類的勢力。《神瀾奇域》的世界觀分四個年代,冰河時代、黑暗年代、
神聖年代、黃金年代,在不同的年代人類地位是不一樣的。所以這個故事我覺得一百本
書應該寫不完。

我希望能把整個系列都留在愛奇藝,因為這個做好了以後,從整體規劃來說,七神珠
系列就相當於復仇者聯盟這類型。而且這個統籌不像《復仇者聯盟》那麼倉促,因為
所有的故事都是設定好的。

這個七神珠系列加上長的那部,我應該會在6-7年全寫完,這樣帶著整個系列,再加
上其他的版權推動,我相信就是一個中國最頂級的、史詩級的IP。我希望做成有世界
影響力的中國IP。
三少
好串
睇完呢段野真係完全無意慾去睇本書
我想問有無人知跳舞條仆街做咩成日斷

係唔係去左寫劇本?

之前又話寫埋天啟封筆
fapfapfap
十個境界
九個龍敖天
八個老爺爺
七件神器
六個神系
五塊大陸
四個年代
仲有人睇3少咩?我睇時佢已經成日都係到講腰酸骨痛身體唔好,我以為佢就死
有冇巴打有睇過大道爭鋒?好睇ma?前期好似好悶咁
笑撚死
三少其實係咪真係仲有人睇...
地獄公寓 後期出道具,之後又收返
鬼怪類
我一定要講
超級驚悚直播 (不能只有我看到
青葉靈異事務所

不過兩本後期都有一定程度上暴走
超級睇完 無第2部我就寄刀片。。。
我已經準備左
最近睇緊 這裡有妖氣

一開始其實都係幾古老既創意

但係到小小靈異故仔加埋輕鬆既主角,呢個位令成本書質素提升左好多
仲有冇無限流
睇左盜墓筆記未 我個人覺得好過鬼吹燈
無盡武裝好睇?
點解個個都提地獄公寓但冇人提異悚
前期中期好睇
後期變撚左概念戰咁 好玄好難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞