電腦椅有冇推介(2)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
巴士都得 連人當輪椅坐係輪椅位 我買兩張 要call van
TAOBAO買到台灣版
見咁人推Ergohuman心郁
死肥仔成日挨斷凳 呢張會唔會頂到
幾重
190磅
咁都係CALL VAN算 唔好意思咁樣帶上車
住得好遠咁又兩舊
鬼佬二百幾三百磅都唔爛
係咪間唔中有折
最後我上我聽完之後,買左elite版,再加個電腦座
承重係點計先 成日後挨整斷條直鐵
岩岩睇 佢同Ergohuman同牌子
睇落無ergohuman咁型
都係實惠張牛肺櫈好坐
唔平 補多少少買到d名牌
後生嘅可能覺得坐咩都冇所謂,但有番咁上下年紀又每日要坐幾粒鐘嘅,絕對值得投資喺張好啲嘅椅度
我都係後生仔 但之前坐張垃圾一日坐耐d都痛
換左ergohuman之後坐大半日都無乜特別唔舒服
後生肥仔表示唔想咁快腰酸骨痛
我都係肥仔黎 上身極重所以條腰成日攰+痛 之前坐極都坐唔fit覺得好快會死
而家真係好撚爽 好想對住張櫈打J
GAMING CHAIR 全部都係鋼架

d人話GAMING CHAIR 淨係gimmick 唔好坐, 唔合人同體工學

唔係完全正確

GAMING CHAIR 比普通OFFICE CHAIR 最大好處就係夠硬淨, 耐用
OFFICE HAIR 可以用一年半載就爛, gaming chair 就可以用耐幾年
因為個結構有唔同

同埋gaming 牌子 chair 其實都有分好多, 一般賽車款座椅就係大家最常見

亦係最唔好坐個隻, 因為佢座墊個basket design , 姐係大脾外面有兩個凸起O係位
本身係賽車時要固定個人唔好飛左出位

其二係椅PAN 有個孤位, 令個背脊凹左入去, 兩邊肩膀就曲左向前
令個人唔可以好似普遍平PAN 的座椅有個舒服放鬆的姿勢

但係大牌子的GAMING CHAIR 都有出賽車office chair 甚至係大班椅
例如 DXRACER, MAXNOMIC, SECRET LAB, AKRACING, NOBLECHAIR, 等等
就會有番平的座墊同埋椅PAN, 同埋SEAT 都會闊同深D, 個背PAN 會闊D, 承托到包哂兩個肩膀
岩哂中至大體型人士

唔係話office chair 唔好, 高階office chair 甚至有得較座位有幾深, 頸位有幾高
但係設計相對冇咁型, 同埋耐用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞