電腦椅有冇推介(2)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
我女友黎緊都要買張office chair放佢屋企

都諗住求其買張 2000蚊內既算 唔係成日坐

我都睇緊買邊張好 可能markus
姐係3千幾果張係大陸版黎

markus係咪即係Ikea果張

我前日咁岩陪女朋友行ikea 試左你講果張
成張野硬到乜咁 個頭枕位又差 又要乜都無得較 我女朋友坐左都話垃圾

好彩當時無貪平
係果張 其實 比我坐 我一定都接受唔到 日日坐開自己果張 一定有比較

但佢唔係成日用 好過坐飯椅咁解

同埋要係台灣果邊買 有d 牌子唔熟
一陣放工去佐敦間IFCO 試下先
咁我都係放工返去坐下啫
又唔係坐黎開工
呢到好有邪教FEEL
一貼賽車樣既椅一定屌你又熱又柒
一講平D 又屌你要對自己好D 比5 6千蚊買張好D啦

個個POST 係咁都唔知點討論, 咩都叫你買TOP MODEL 真係玩曬
小弟日日起公司都坐緊AERON 同LEAP 係真係書服既但未至於佢要值7 8千蚊唯一選擇咁

我自己覺得最緊要FIT 自己, 肥既人個PAT 位要夠大, 手枕可以控制到高低前後咁已經好夠
唔一定要迫自己課張好撚貴既, 有閒錢先啦

利申近排課左EMBODY, 老實係正但唔值皮幾野, 貪佢DESIGN 令咋
賽車椅真係熱到仆街喎 坐過幾張都係
同埋唔係要推買到7,8k,皮幾野以上
3千幾已經有好好坐

但一千你想買d咩 不如買張餐椅係屋企坐啦
我成人叫人買實惠張肺椅WO,
千幾蚊又舒服

坐住先囉
我自問買過好多電腦椅
亦係會長時間坐係電腦面前
個人對嗰啲賽車椅係有最差嘅感受/回憶
張櫈包住人嘅身體冚得嚟
又會座得好唔舒服,又熱又焗,周身俾嘢銀住咁款
我唔係真係去賽車,需要保護身體於撞擊時減少傷害
我只係靜靜地坐喺電腦面前用電腦
啲皮又好快會化開爛開
herman miller 的確係好貴
唔係人人負擔得起
但係用料靚,設計手工好,唔馬虎,好多細節位佢哋係做得好好
用落自然就會發現
雖然鹹魚青菜,各有所好
我好少極度唔建議人用一件嘢
不過嗰啲賽車椅
想買嗰個,真係要三思
一年貨仔個頭枕就無左
自己黎又裝衰左 一開始應該對唔岩啞 搞到入邊爛左
一直都用兩用就鬆 最近仲用爛埋
請教下可以點分

平一兩成
Ergohuman XX標準版 係支那版
其他都唔係
而家就係坐緊 耐左好似唔舒服同腰骨痛
如果換 ergo human 會唔會爽好多
其實坐耐適應左咪又硬係好似唔舒服咁
姐係我買ergo都係咁
其實親自去試左先買好過上網睇 個個人個身體個感覺都唔同
試坐完再買就最穩陣
邊到買ergohuman 最抵?見好多人提ifco.
呢間ok?
香港既標準版係支那版 介意既就買精英版以上
比得起錢不如去元朗執張真recaro 自己買支架底盤轆果d自己裝上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞