電腦椅有冇推介(2)

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
我聽朋友講Embody 幾好坐 佢係Online 買有野送,但retail 好似無
有啲野想問你,可唔可以留tg 問?驚sales睇到
https://t.me/kt628
你地用電腦個陣會唔會個背都貼晒張椅個人個後?
定都係坐直,條腰比張椅頂住就ok?
成個背貼住張椅
最近係日本城坐過一張,699, 都幾好坐
有無圖
ergohuman elite 版用左2日都滿意
但硬係覺得個頸枕有D阻頂唔知點咁
你地會唔會折左佢唔用?
我見二手aeron貴steelcase leap二千蚊
有冇巴打比較過, aeron真係好坐好多?
唔會喎 平時攰 一向後攤條頸有野墊勁舒服
同埋我有時要挨到最後再鎖實佢黎恰下 所以個頸枕好重要

巴打係邊間買?
門口嘅闊度只有54cm左右
係咪大部分人體工學電腦櫈/椅都放唔入
見好多果種櫈/椅嘅腳架直徑都起碼68cm起跳
個腳架可以轉 應該問題不大
再唔係叫師傅入房先砌咪得
通常都係散件入屋再砌 唔洗擔心
好唔好坐睇個人觀感
2千蚊主要貴在牌子
矮撚個枕我較到最低都唔岩我條頸位
係ifco 囉
而家心大心細一直係度諗緊embody,new aeron呢兩張
屋企有張ergohuman,我覺得唔係幾support到條腰
有冇咩意見??定係有其他推介
如果你想條腰 support 好啲 而且貼合身體 size 就揀 new aeron, 如果你係想全身貼哂 包著感覺就揀 embody.
比得起咁多錢咁緊係呢兩張架喇
如果唔想比咁多 可以試下Nefil 都係Ergohuman同一間公司出
我試坐過 條腰墊頂好多 反而我覺得太頂我唔鐘意
咁聽落好似embody適合我多啲,POSH係唔係有得試坐?
可以試呀,embody 有齊3隻布料試
有啊 但online 買好似有 discount
去了網站看, 比ENJOY 及ERGOHUMAN 個價差不多, 比我棟當然棟ENJOY 及ERGOHUMAN 啦, 始終大品牌
embody 你都比得起舊錢
我都係咁話 如果比得起萬幾蚊真係唔洗考慮咁多
係我地呢D窮L先要諗Ergohuman邊隻版抵邊隻版好
香港機埸果張性價比高,好似2k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞