Samsung Note 8/S8/S9/討論區 S9紅色版不遠矣! (17)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike

想問下用緊sabs嘅巴打用緊咩provider, 我而家呢個block唔到now
摺疊 show技術多過實用
渣打smartone $6498 256gb
如果可以摺細 攤開又同而家啲mon差唔多大,我覺得好有用喎
有無人覺得note 8 更新後開apps慢左同成日彈apps
但要做到好似上面gif咁靚 應該好難實現
我自己果塊 cheap cheap diy貼用loca 痴,唔好用tp 1000N 果種,會變硬 唔係啫喱狀。用風筒輕輕加熱 用膠片劏就得。
用loca,撞落地下都唔咁輕易撞出氣泡, 有興趣可以講多d
diy貼邊度買
loca too thx
loca用咩牌子? 我見淘仔啲loca評價幾差
請講多啲
點樣可以熄咗按芒著機功能?
裝咗adhell update唔到點攪?
初出當然冇可能咁完美,點都要幾年時間進化
s9+ update完想重裝sabs, 但又出license activation fail. 你之前點解決?
loca 淘實貨 tp 2500F 有50ml 人仔30左右夠用6次以上 固化左會變透明啫喱狀 好易清理
用錯loca 會好太獲
https://youtu.be/c_MI-7_tfbA

至於mon 貼 可以係淘實買最平既縮小版玻璃貼6蚊張左右 買多幾張,有網點都唔怕,膠水會填充cover左d點點

tp2500 黏度會流得好慢,睇下以步驟 外國人有教,最好要準備UV燈,無就要利用日頭太陽光UV
https://youtu.be/fNHAAaKptgc
第一日唔得,等咗一日,用KML開頭嗰個得咗
以後可以低成本狂換
請教各位巴打,我部係咪需要換芒
多謝巴打詳細教學
想問唔識預落幾多ml,用多少少膠水係咪唔怕?
dome glass嗰隻膠水係咪佢自己溝出嚟 , 貼嗰陣時流得好快,拆嗰陣時好乾淨, 淘寶有冇可能有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞