Asus GTX1080 laptop 唔駛16000蚊

662 回覆
25 Like 15 Dislike
1060 玩到full hd very high 60fps

Ultra 就無份

但8200蚊你想點

你砌一部性能相約的枱機都唔得喎

又幾平喎

但咩色域 冇寫多數好淡色
呢部個mon出名垃圾 但我覺得連運費8200好難輸

認真想玩得靚我用返枱機算啦

呢個價錢算好好
連正常NTSC 72%都未必有
應該早已沒期待~

Btw

除咗mankind divided, Ghost recon wildland, witcher 3三隻怪獸級開ultra 上唔到60fps ,開very high 就ok

其他less demanding 的都可以ultra 60fps
屋企有隻PS4 拆出嚟的1TB 5400rpm 2.5 HDD 一隻

256GB SSD 加隻1TB HDD夠晒用喇
砌部水冷desktop算啦
反正都係屋企打機啫
無時間打理水冷

所以我部枱機cpu gpu都用AIO冷

乾手淨腳

我又疑神疑鬼怕佢無跟hdd kit, cancel 咗 order

Cancel 完隔離post 本月買家confirm無hdd kit and cable

執返身彩
搞咁多嘢依家訂咗呢部:

ASUS ROG Strix GL702VS-AH73

17.3" Full HD 75 Hz G-SYNC Display

GeForce GTX 1070 8 GB

Intel i7-7700HQ 2.8 GHz

12 GB DDR4 RAM

128 GB SSD + 1 TB 7200 RPM HDD

Windows 10 Home

比先頭部Acer 貴咗3300

但係

1. Asus 有國際保一年

2. 隻mon又豬升 75hz

3. 1060升 1070

4. 快十幾日到

唔諗喇,好煩
17.3吋咪好大部
其實我本身嫌15.6 細

你咪咁啦,我已經選擇困難架喇
Notebook15‘’mon咁細都唔駛買咁好

我自己2k都夠
2k 乜嘢
resolution
pc已經1080TI SLI
巴打 我屋企有部1080ti sli

部notebook... 出街,出差用
辛苦晒
2k mon notebook?
有無2k? 我見過有4k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞