Asus GTX1080 laptop 唔駛16000蚊

662 回覆
25 Like 15 Dislike
舊野咩名?
淘寶搵: 筆記本 散熱器

大九把
我真係走去買左Acer helios 300 新款
祝我好運

貪個靚mon 同 8750, 放假整相希望快手啲,有時想打下機又得。

amazon us1220 運緊番香港
呢部睇落好正,性價比感覺上好高

但煩在無保用

同埋巴打可唔可以返嚟報告吓有無得加HDD

會唔會好似上一代咁要問Acer 攞套HDD 架先裝到
我去左旅行,要8月先話到你知
突然醒起,128GB +1TB 實可以換啦
Amzon USD 1699+21.6運費兌番港紙$137XX
利申: 使用中
Hero 定strix ?
兩者分別都未搞清楚
Amazon 啲GL702VI大約13.5k
買唔買得過
雖然係上代U, 但gtx1080真係好勁
Asus
新出個部 strix hero2 gl504gm
萬4蚊 8代i7 1060 144hz ips mon
Amzon USD 1699+21.6運費兌番港紙$137XX
利申: 使用中
Hero 定strix ?
兩者分別都未搞清楚

我個部係Hero II
QWER4個掣係白色 其他黑色 只有1060

strix II
WASD 4個掣白色 其他黑色 有1060/1070

其他一樣
我見amazon 果部係得256ssd咋

係我記錯
番香港出報告
垃圾般的包裝:

中午再試:

其實呢類抽風扇會唔會影響左nb本身入面既對流,抽鳩爛埋入面啲風扇
求教
加咗舊嘢之後

將機身風扇開最大,最外置風扇開最大

打hellblade cpu可以keep住around 七八十度 (唔計spike temp)

相比之前過九十度都有十度八度差異
晏d再試full gear

墊埋機底風扇再試
頭先試個陣唔肯定有無開throttlestop

夜d會咁樣試:

1. 開throttlestop downvolting 0.12v

2. 加機底扇

3. 加剛入手的抽氣扇

4. 內置風扇開max

到時再話俾大家知有無機會打hellblade 可以壓粒cpu喺七十零度
其實墊高部機已經有分別

同埋睇返你部機散熱位喺機底定機背
姐係墊高個底就會散熱好d?姐係第1條link果個?
部notebook係機底同埋左右兩邊都有散熱孔,睇黎要買晒2個散熱器先試到
正常一邊cpu 一邊gpu

我gpu唔太熱

所以就咁抽cpu一邊就夠
咁用咩software可以睇到部機熱唔熱?
MSI AFTERBURNER
Throttlestop -125mv

機底鑽窿加防塵網,等cpu 風扇同gpu風扇抽到機外生風:

Portable base fan 主要用嚟墊高部機等有生風入機身:

機尾5000轉抽風

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞