Asus GTX1080 laptop 唔駛16000蚊

662 回覆
25 Like 15 Dislike
咁佢有三年保用,都唔係無道理的
咁公平啲,acer係amazon又幾錢吖
咁講緊cpu新舊,攞15000同人清舊貨都係掋,咁又唔笑撚死⼁乛⼀⼂⼃⼁
1500美金未連運費

https://www.amazon.com/Acer-Predator-PH317-52-77A4-i7-8750H-Overclockable/dp/B07D1H521Q

計埋運費12500左右

12500 就8750h 1060 144 mon
14000就7700hq 1080 60 mon

Laptop 計 1060同1080 正常最少差5000蚊
(我以Asus 8750h 1060 vs 1070 都相差3000蚊推算)

打機計7700hq + 1080我相信會好過8750h+1060
呢個肯定係冒牌爸巴嚟,真既點會計較幾錢
我屋企部枱機兩張1080ti

兩張都係inno3d ,仲要得一張ichill

我唔睇價錢就兩張rog啦
如果8750h 配 1080

我見最平都要兩萬四

[url]https://www.amazon.com/Zephyrus-8th-Gen-IPS-Type-i7-8750H-processor/dp/B07BP9LSVS[/url

所以我相信有限budget 的情況下1080比1060 差異應該大過8750h比 7700hq

抱歉無本事一嘢車一部8750h +1080 免卻討論
8750h + 1080

我見最平都要兩萬四

https://www.amazon.com/Zephyrus-8th-Gen-IPS-Type-i7-8750H-processor/dp/B07BP9LSVS

所以我相信有限budget 的情況下1080比1060 差異應該大過8750h比 7700hq

抱歉無本事一嘢車一部8750h +1080 免卻討論
呢度話7700hq bottleneck 1080

片中測試7820hk + 1070 打機勁過7700hq + 1080

不如買呢部8750h + 1070

15000落樓
因為你個箱已經放唔落
唔係放唔落咭,放唔落兩個gpu水冷啫

張2號咭都2.5 slot的

純粹覺得我一年多d應該又換1180ti

唔值得買太貴

一年間買兩張1080 三張1080ti你就知我有病
少人買何來會壞?
Gl702個散熱壓唔到1080
頂多1070
再者要買就買8系cpu同120hz芒
唔好貪平
呢一刻掙扎中

可能$9900買MSI 8750h 1059 60hz mon

或者$15000買asus 8750h 1070 144hz mon

始終我部laptop 係多餘,要追spec都喺desktop度追
更可能係忍住唔買
唔駛16000$咁平, 我以前睇全線都過2皮
有冇人對evga sc15 1060有性趣
其實你唔要pcie ssd 同120hz mon

改成sata ssd 同60hz mon

只係14000蚊咋
1080無理由down佢做60hz mon
其實呢部嘢散熱好aggressive,所以唔係真係好高fps

1080係保你嚟緊兩年大作應有起碼玩到

係唔知粒7700hq頂唔頂到兩年
Asus rog係香港先貴
美國正常價黎
你會後悔
都壓唔到1080既熱力
買1080真係把撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞