Asus GTX1080 laptop 唔駛16000蚊

662 回覆
25 Like 15 Dislike
唔拮電打90分鐘機喎

我未試

散熱睇評價直頭唔多好,但我用時應該唔會無冷氣,我估問題不大
代理食水深到喊之餘,舖面又食一浸

早排hktvmall 中央田清貨大特價14xxx 買7700hq 1060

真係火都嚟
Gaming latop 講續航
唔打打好似都捱到兩三個鐘
抵屌到
打機*
呢部機本身有少少硬件錯配

1070 但配 75hz Gsync mon

當gpu fps 高於mon refresh rate, Gsync kick in 唔到,變咗一樣會撕裂

所以部機一嚟我就推到佢mon refresh rate 去90

咁理論上遊戲只要行低過90 fps 就可以保持流暢無撕裂

等我玩耐d 去驗證呢個方法可行
粗略計過

砌一部性能相約的枱機連隻無g sync 的垃圾mon

加埋都要10000

呢個價錢真係玩得過
8750 +1070 +17 吋 144 mon+16gb ram+256ssd+1TB hdd

係咪呢部最抵玩?心動
有Gsync就算你得低fps都冇撕裂感
高級版既垂直同步
上面呢張原來無關v sync

下面係無插電下,關晒v sync 同g sync

呢張係無插電下關v sync 開 g sync:

插電下關vsync, 純gsync:

真係超到mon refresh rate 架
超上8K

雖則唔拮電只可以打個半鐘

但唔拮電的情況下performance drop 得好誇張

而隻牛又咁size:

即係出街要帶齊嘢打機同做gym 一樣
出街真係玩手機GAME好過
新手搭單一問呢部搏唔搏得過
美金? 咪仲貴過香港?
澳紙,比朋友問過直接係hk代理拎平幾千港紙,但未用過msi..
香港買兩年保用,你考慮吓保用對你重唔重要啦

Asus 衰極都有國際保一年
平就acer helios 300 啦

9000蚊落樓

我呢部用慢運就12300左右

你唔介意1060 3gb 或1060 max q 的話10000-11000 好多7700hq 選擇

或者可以去newegg 買msi 部8750h 1060 3gb

但你要喺newegg買到嘢都唔係易
澳洲買澳洲用,之前諗住hk買計埋匯率會有賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞