Asus GTX1080 laptop 唔駛16000蚊

662 回覆
25 Like 15 Dislike
依家考慮呢部15000蚊

https://www.newegg.com/global/hk/Product/Product.aspx?Item=N82E16834234955&ignorebbr=1

8750 +1070 +17 吋 144 mon+16gb ram+256ssd+1TB hdd

或者平玩呢部10000蚊

https://www.newegg.com/global/hk/Product/Product.aspx?Item=N82E16834154829

8750+1059+15吋 60mon+ 16gb ram + 128ssd +1tb hdd
支持8750 + 1070
Msi冇保養
但我又諗

本身有部7820x + 1080ti x2 推隻4k 偽HDR mon

買notebook 其實純滿足購物慾

駛成15000好似好戇星
一皮嘢無保就算

我見Asus nb 國際保都係得半年
好吸引

但冇信用卡係唔係=收皮
Asus國際保一年呀半年
搵唔到邊度寫國際保一年
搵人買

你卡完枱機又出 notebook?
買NOTEBOOK唔洗卡關好似係

不過都係得個諗字咋
https://www.asus.com/in/About_ASUS/Warranty/

地區係in

唔知係咪applicable 所有地區
官網
但要留意返度度買個保養條款
有d係北美only
有d係鋪保
最正路係一年國際
New egg international 無特別講
問過跟asus 官網
謝謝
好似唔錯
有話7700hq bottleneck 1080

上面有巴打話散熱唔好會throttle

Review都話呢部機散熱好aggressive 所以同其他廠相若spec的機比會無咁好效能

所以好難出手
7700hq 60fps應該OK

120/144HZ 因為CPU低頻可能推唔盡
我認同

所以考慮8750h +1070 120hz mon 效果更好

不過要15000,同埋感覺無1080咁抵買
打機緊係用1080啦

8750h理論上熱過7700HQ 所以好難行盡all core turbo
又調轉咁問

俾你有部咁勁的枱機

你有幾何會用notebook?
所以我冇買notebook
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞