[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike
想問下九日北海道有冇推薦邊張sim卡??

見多數都係八日

希望可以load到youtube順

你咩手機, 北海道難攪d, 好多地方得band 19 cover.
band 19 note5 有。不過我睇docomo大D既城已經鋪左 lte premium

做乜事黑記freetel d 卡 2月前就過期?原本想買張2月去日本

見多數都係八日

你咩手機, 北海道難攪d, 好多地方得band 19 cover.

iPhone
見有張freetel 2GB 14 days 好似幾好
留名

見多數都係八日

iPhone
見有張freetel 2GB 14 days 好似幾好

iphone 咁無問題, freetel 2GB 15 day 夠做

過幾日去福岡 喺鴨記用$80買呢張
出多次

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?
購自studio a, 平少少放

幾錢放
出多次

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?

幾錢放

studio a store 買
$168一張,有keep收據
而家放晒兩張$280
巴打有興趣的話留contact 傾
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

巴打想賣幾錢, 我2月尾同朋友會去日本,可以要晒兩張..

巴打 唔好介意 我覆左上面果位巴/絲打先

我想要一張 如果要2張放就算啦
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

巴打想賣幾錢, 我2月尾同朋友會去日本,可以要晒兩張..

巴打 唔好介意 我覆左上面果位巴/絲打先

我想要一張 如果要2張放就算啦

想兩張放晒
如果有其他巴打都係要一張就ok
如果張卡伏左,成田機場邊到有卡賣?
便利店?
便利店?

https://tw.bring-you.info/so-net
便利店?

biccamera 應該有好多卡賣
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

幾錢?

我喺studio a store 買
而家放晒兩張$280, 巴/絲打有無興趣?

巴打放咗未? 想要一張過兩日去大阪
strong post leave name
富士卡話佢自己係係softbank我都唔敢用
一定用docomo穩撚陣
加上去旅行都唔會睇片, 淨wtsapp, fb, google map夠晒用
留名
富士卡話佢自己係係softbank我都唔敢用
一定用docomo穩撚陣
加上去旅行都唔會睇片, 淨wtsapp, fb, google map夠晒用

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%E6%97%A5%E6%9C%ACsim%E5%8D%A1/

如上面內文講既band 19 問題. 雖然Docomo 網路cover 好過softbank (郊區地方only, 市區其實coverage 無分別), 但係如果你部電話唔support band 19, 而你又用docomo 既話, 你其實最終係會收得差過用softbank. 因為你會跌落3G 或無訊號. 相反Softbank 用既band , 香港手機係一定食得晒, 反而會對唔support band 19 既手機收得更好.
我去5日驚1gb唔夠 有冇啲2gb 4g sim推介呀
唔該巴打
唔該巴打

2Gb 既都係15日架啦, 睇裡面張freetel

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%E6%97%A5%E6%9C%ACsim%E5%8D%A1/
唔該巴打

2Gb 既都係15日架啦, 睇裡面張freetel

唔該巴打
留名
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

幾錢?

未呀 咁我放比你同上面位巴打
麻煩留whatsapp傾

未呀 咁我放比你同上面位巴打
麻煩留whatsapp傾

感激 留telegram傾ok? id:gzdduck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞