[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike

biccamera 入面都有賣freetel 有多d組合 仲有其他卡
泰國 AIS SIM2FLY 亞洲通版本 好似唔錯
去名古屋上高山郊區都冇問題的? thx

高山郊區即係邊, 有無名, 我可以幫你check 下coverage

巴打!我都係會去名古屋、高山、白川鄉、金澤一路落大阪。去8日,用依張ais sim2fly好定freetel好

應該無問題. 你去既地方有紅色有黃色area. 你唔踩入d 紫色area 無問題. 你踩得入去個d 地方, 都要係你自駕先有機會.
福岡
留名
福岡

地點邊度? 我跟手update 落blog.
福岡

地點邊度? 我跟手update 落blog.

博多
黎緊去九州自駕遊 book左klook wifi蛋
有無人用過

係廣島同北九州用過
都過10mbps..不過要小心佢既電係唔夠行一日
留名
有無人用過

係廣島同北九州用過

唔該巴打 仲諗住買定張卡做後備
有無人用過

係廣島同北九州用過

唔該巴打 仲諗住買定張卡做後備

兩個人去,平既咪買多張幾十蚊用
行開都搵得返

有張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?
購自studio a, 放$140

高山郊區即係邊, 有無名, 我可以幫你check 下coverage

巴打!我都係會去名古屋、高山、白川鄉、金澤一路落大阪。去8日,用依張ais sim2fly好定freetel好

應該無問題. 你去既地方有紅色有黃色area. 你唔踩入d 紫色area 無問題. 你踩得入去個d 地方, 都要係你自駕先有機會.

巴打我有選擇困難症 你幫我揀張得唔得

剛到日本
2人share 1 Wi-Fi

邊間wifi?

Youyouwifi

今日係名古屋用
聽日上高山再report
so far都唔錯

電量如何?
想問有冇人用過facebook page 日本通嘅wifi蛋
佢話係docomo卡
速度如何?
thx

邊間wifi?

Youyouwifi

今日係名古屋用
so far都唔錯

電量如何?

我3點用到11點都仲有
今日就9點用到3點半 仲有1/5 衣家番左酒店再叉下佢
book 左隻klook 蛋去大阪, 希望冇伏

剛到日本

邊間wifi?

Youyouwifi

今日係名古屋用
so far都唔錯

上高山中途收得差
之後上到黎就無事

剛到日本

邊間wifi?

Youyouwifi

今日係名古屋用
so far都唔錯

上高山中途收得差
之後上到黎就無事

謝. 睇黎你用個plan 好過我用個個咩偏遠地區plan. 我會加你既料落blog.
而加入3個香港wifi 蛋info.

日本既未加...
暫時blog 只係新加左3個香港既wifi 公司info. 如果你有其他香港wifi 公司既speedtest info, 請留低.

日本既wifi 公司既speedtest 遲d 再加

sim2fly 鴨寮 90蚊一張 目前果批2017年底先過期
用softbank 4G. 一插就用到,開漫遊就得

淘寶百度卡2gb 4G+3g無限 8日 買HKD40蚊左右
張卡有個電話num 可以上返百度卡官網度check返
正常上網都還可以 不過用前要打左apn先

兩張都係巢鴨附近做speedtest.

biccamera 入面都有賣freetel 有多d組合 仲有其他卡

都幾抵屌

但香港買有D仲抵

sim2fly 鴨寮 90蚊一張 目前果批2017年底先過期
用softbank 4G. 一插就用到,開漫遊就得

淘寶百度卡2gb 4G+3g無限 8日 買HKD40蚊左右
張卡有個電話num 可以上返百度卡官網度check返
正常上網都還可以 不過用前要打左apn先

兩張都係巢鴨附近做speedtest.

張Sim2fly 加左你speedtest result 落個blog. 另外個張無名無性..我真係唔知點分類.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞