[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike
巴打 我睇左個blog 話咩brand 19個D
我黎緊去郊區 四國高松 會上山下海 大步危同小豆島
但係點知邊D卡可以上山都收到
freetal 2gb 15day 個張得唔得
跪求指教

你咩手機

iphone 6+

iphone 用咩卡都得架啦, Freetel 個d 都無問題.

個人經驗
你去到大步危小步危既山區位
唔理你咩卡
docomo 就收唔到
softbank 反而收到,但係都算弱
高松反而兩者都ok
小豆島冇去唔清楚
跪求指教

你咩手機

iphone 6+

iphone 用咩卡都得架啦, Freetel 個d 都無問題.

個人經驗
唔理你咩卡
docomo 就收唔到
高松反而兩者都ok
小豆島冇去唔清楚

我其實怕上山收唔到地圖
我驚蕩失路

softbank有咩推介?
跪求指教

你咩手機

iphone 6+

個人經驗
唔理你咩卡
docomo 就收唔到
高松反而兩者都ok
小豆島冇去唔清楚

docomo山區真係好差, 小步危又係咁,立山又係咁
Wifi蛋抵啲等上網卡抵啲
3月過東京5日,追過po好似Ais sim2fly唔錯。我有冇理解錯?
3月過東京5日,追過po好似Ais sim2fly唔錯。我有冇理解錯?

我下星期去
等我報告
起香港搵到間租wifi蛋 日本9日 機場交收$156 諗諗下驚有d伏
起香港搵到間租wifi蛋 日本9日 機場交收$156 諗諗下驚有d伏

開名啦, 咩黎. 租左既話就等你報告.
Ferrell 10咭喺邊有得買

Freetel

Freetel

桂林街咪揾到 14日/30日

跟住填e-mail 仲可以減$50 不過機場拎機要比多$20 btw零晨機好似無得機場拎/還

租咗呢隻

到時番黎香港再包膠
上次用klook 平靚正
今次book兩隻,再加多隻其他公司既做保險

跟住填e-mail 仲可以減$50 不過機場拎機要比多$20 btw零晨機好似無得機場拎/還

租咗呢隻

到時番黎香港再包膠

我有用過, 亦之前有報告. 我用係用佢個咩郊區4G Wifi plan. 瑣速2Mbps. 市區個plan 有其他人試過, 好過郊區4G Wifi plan

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/15/youyou-wifi/
買左studio a X docomo 2.2gb 用完之後轉3g
有冇巴打用過 掂唔掂?
買左studio a X docomo 2.2gb 用完之後轉3g
有冇巴打用過 掂唔掂?

我用呢張卡唔知點解好慢,得0.8mb
利申:7+
有冇巴打用過 掂唔掂?

我用呢張卡唔知點解好慢,得0.8mb
利申:7+

唔撚係掛 我都係7+

Freetel

我都想買E張去北海道, 14日
O 唔OK呢?

Sim2fly
搭JR 去就都途中

個fd幫我買左呢隻,有冇巴絲知伏唔伏?

Freetel

我都想買E張去北海道, 14日
O 唔OK呢?

用咩電話

幾時出發? 等你番黎報告, 記住影封套封面大頭

幾時出發? 等你番黎報告, 記住影封套封面大頭

3月中去福岡,返黎匯報
百度卡
人仔29RMB~43RMB 1.5GB, 45RMB 2GB
買咗4張

LG V10 H961N
關西行 Band 3 大概6Mbps 上落
北海道行 Band 1大概得返1Mbps
關東都係 Band 3又上返10Mbps...

iPhone 6
好似大部份時間都係 5~6M

百度卡 唔好期望咁高, 用到就得, 用來定位, 搭車, 地圖, whatsapp 電話 夠用.
試過可SHARE hotspot 出來.

啱啱今日買$90泰國卡

四月頭去日本用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞