[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike

sim2fly 鴨寮 90蚊一張 目前果批2017年底先過期
用softbank 4G. 一插就用到,開漫遊就得

淘寶百度卡2gb 4G+3g無限 8日 買HKD40蚊左右
張卡有個電話num 可以上返百度卡官網度check返
正常上網都還可以 不過用前要打左apn先

兩張都係巢鴨附近做speedtest.

張Sim2fly 加左你speedtest result 落個blog. 另外個張無名無性..我真係唔知點分類.....

淘寶上面賣果d多數都係百度卡黎 d 套餐個個一9樣 我覺得當淘寶百度卡 分返套餐就算可能
行晒成條鴨記,得1,2個攤有賣freetel
同埋話冇賣1gb,最細2gb 14日
我聖誕去大阪用依張。根本冇4G , 只用到3G 。仲要lock 死128KB... 玩6日只用左100MB http://m.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=19028

sim2fly 鴨寮 90蚊一張 目前果批2017年底先過期

sim2fly 好野黎
好多國家都用到
試過香港新加坡都用到
入左一張長養住

sim2fly 好野黎
好多國家都用到
試過香港新加坡都用到
入左一張長養住

其實好似有套餐可以玩埋美國 歐州果d
btw 養卡價錢點玩法 佢張卡有無期限

sim2fly 好野黎
好多國家都用到
試過香港新加坡都用到
入左一張長養住

其實好似有套餐可以玩埋美國 歐州果d
btw 養卡價錢點玩法 佢張卡有無期限

開左卡得返30日有效
我上網增50thb 可以延長30 日
打算每個月增50thb 算
到年尾都夠錢開plan
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本
想請求各位大大介紹即插即用唔洗set野既卡比小弟

東京7日

本身買左lee張比老婆,但見有巴打話張卡好廢
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

呢張確係唔掂
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

泰國通用泰國sim2fly 啦 好抵用
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

但我黎緊番香港,想係鴨記買
日本應該u mobile 最簡單易用,sonet 先仆街,又要set 依樣又要set 果樣好L 麻煩
而家係大阪 用緊klook wifi蛋
搭緊地鐵都load得好快 12蚊日抵到爛
想問下6月去四國 買邊張好
買blog入面推介 效外個張? 定有其他選擇會較好
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

我就係鴨寮買左張用
泰國通都要黎問問野
黎緊同老婆去日本

東京7日

sim2fly 係鴨記有賣架啦
4月去大阪12日,2個人去,諗住用sim卡,追完post都係唔知邊隻最好
大家可以俾啲意見我嗎
klook 真係幾好, 12月去左10日東京用左30GB 都無限速

洗唔洗set野?即插即用?

洗唔洗set野?即插即用?

即插即用 淨係要係setting禁啟用漫遊數據
而家係大阪 用緊klook wifi蛋
搭緊地鐵都load得好快 12蚊日抵到爛

正呀喂!下星期去大阪用klook wifi

我上星期去完東京5日 50蚊
快靚正
淨係唔夠電用足一日
仲有佢無顯示電格
無論幾多電都係顯示full power
個陣夜晚差電以為叉爆 點知
有心
黎緊會去北海道
想問下
http://tw.wifi-rental-store.jp
550果隻有無人用過?舊電真係用得果3-4個鐘咁少?
另外有無人用過bananawifi 呢隻

睇過幾隻北海道用到最快好似係呢隻?
有無其他推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞