[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike
想問吓沖繩個network係咪有少少唔同
因為見有啲公司將沖繩(+北海道)同其他地方分開
同埋唔知blog入面邊啲卡喺沖繩都ok

重點係你咩手機?
去大阪
凌晨落機
想買wifi蛋
機場d鋪又未開
姐係要出市區買?

你講緊買wifi 蛋定租wifi 蛋

重點係你咩手機?

iphone 6s

重點係你咩手機?

iphone 6s

漏咗
老母用Samsung A8 啱啱check咗冇band 19
咁應該要買softbank sim/租softbank網絡嘅wifi蛋
去大阪
凌晨落機
想買wifi蛋
機場d鋪又未開
姐係要出市區買?

租呀sorry

重點係你咩手機?

iphone 6s

漏咗
老母用Samsung A8 啱啱check咗冇band 19
咁應該要買softbank sim/租softbank網絡嘅wifi蛋

Iphone 既話用乜sim 卡都得. A8 就用softbank 既sim. 租蛋既話直頭唔洗理你係咩手機, 咩網路都得.
去大阪
凌晨落機
想買wifi蛋
機場d鋪又未開
姐係要出市區買?

租呀sorry

香港租Klook wifi 蛋, 香港機場pick up, 好似24小時機場有counter
9日用邊張卡好
freetel 14日好似冇貨
9日用邊張卡好

鴨記有freetel 14 日。 不過個到期日係三月底
9日用邊張卡好

佢係最後啟用日期。
姐係3月31號開,31號先開始計日數,唔似其他卡係即時死亡。
9日用邊張卡好

Thanks 但我5月頭先去
想問下
用sim卡再share data出黎俾第二部手機用 係咪會好慢?
想問下
用sim卡再share data出黎俾第二部手機用 係咪會好慢?

慢唔慢係睇你本身買個張sim 卡快唔快. 你share 咪你當每人用一半速度囉.

其實手機share 最大問題係d 電燒得好快. sim 卡就一人一張啦. 而家無人會買sim 卡再share. 要share 就租蛋
9日用邊張卡好

freetel 130加到150
啱啱買咗泰國卡,但變咗中文Packing?
都係$90

啱啱買咗泰國卡,但變咗中文Packing?
都係$90

應該係舊貨? 依家已經有14個國家可以用
請問有冇人聽過ninja wifi
收到日本果邊宣傳
有無人三月尾去日本?

我有張softbank 7日無限,速度麻麻,3月31日到期,有人要我送比你啦

grahamluiwaichung2@gmail.com
呢個post 夠2個月, 消失係listing.

新post 係

[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)
https://lihkg.com/thread/146048/page/1?ref=ios
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞