[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike
228$ 上星期日在 DG lifestyle store 買了此張
聲稱不限速 7日無限數據卡
結果慘不忍睹。

我人在褔岡博多駅。得出這個速度 對得起這個價錢嗎

枉佢網頁仲回答客人 150mbps 極速上網

多謝回報, 會加落blog
岩岩用完smt個張,好撚快,同香港用smt差唔多

半夜上thisav睇4仔打飛機冇難度
228$ 上星期日在 DG lifestyle store 買了此張
結果慘不忍睹。

2百幾就買smt啦
岩岩用完smt個張,好撚快,同香港用smt差唔多

半夜上thisav睇4仔打飛機冇難度

Btw佢係計埋activate 個日做7日,加上真係超準時即cut signal

我11號下午去到用佢cut 17號23:59分
結果慘不忍睹。

2百幾就買smt啦

諗住咁大間鋪 價錢又貴 點知佢咁表現
個APN名稱同樓上師兄 淘返來果張一樣係mono.net
百度卡
人仔29RMB~43RMB 1.5GB, 45RMB 2GB
買咗4張

LG V10 H961N
關西行 Band 3 大概6Mbps 上落
北海道行 Band 1大概得返1Mbps
關東都係 Band 3又上返10Mbps...

iPhone 6
好似大部份時間都係 5~6M

之前留左speedtest result 個d 淘寶卡, 都寫左落blog.

不過你呢個無screenshot, 無圖...唔知點攪...
結果慘不忍睹。

多謝回報, 會加落blog

已加落blog
有無人試過凌晨到東京
sim2fly用唔到
有無人試過凌晨到東京
sim2fly用唔到

要好漫遊先work 架
聰明通仲要唔要數據? 1號出發可以測試下
有無人試過凌晨到東京
sim2fly用唔到

用唔到試下set apn
有無人試過凌晨到東京
sim2fly用唔到

要好漫遊先work 架

我知 我用完已經返埋香港
我果日到東京 開好哂漫遊
佢都係用唔到
大約到10點幾 唔知香港時間定日本時間
佢sd個message黎就開始用到
我想睇下有無人同我一樣
聰明通仲要唔要數據? 1號出發可以測試下

溫馨提示 依家仲有$50鴻福堂禮券送
深水埗買ais sim2fly 一舊水
暫時喺東京愉快使用中
遲啲去郊區地方試

想問下iphone5用softbank係咪有問題?
慢到仆街
之前用docomo又無事
慢到仆街

邊張卡
慢到仆街

邊張卡

慢到仆街

邊張卡

呢張好似係得1gb快,之後就限速
慢到仆街

邊張卡

答案呢度, 有人報過速度架啦. 伏已中

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%e6%83%b3%e6%b3%a1%e5%b0%b1%e6%b3%a1%e5%af%8c%e5%a3%ab%e5%8d%a1/
慢到仆街

邊張卡

富士卡 都好似50蚊 target for 科技猿人
下次唔好買啦 比多幾十蚊啦
慢到仆街

邊張卡

富士卡 都好似50蚊 target for 科技猿人
下次唔好買啦 比多幾十蚊啦

SMT個張都係softbank....快到PK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞