[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike

睇左唔該哂巴打
但係都好似冇咩好選擇
除左蛋有咩選擇係sim卡無限+快+15日咁
唔該哂

咁既combination 係必定貴. 3個選擇

1. EZ nippon 11 日無限 + 7 日Freetel 1GB 卡. 開頭幾日慳少少用. $330 + $100 = $430

2. Klook wifi 租15日. $12 x 15 = $180. 不過一定要帶尿袋.

3. 認真諗多次, 你係咪真係用到咁多data. 跟據你香港用量, 你係咪真係15日用到2GB. 用唔到既話買 Freetel 2GB 15日. $150.

唔該哂巴打種想問下klook wifi係咪可以係東京囉同埋還

記億話我聽佢地得香港機場攞
Studio A無限量無限速6日果張真心推介
全程4G無斷過
係貴d但值
我都買左freetel 2gb 14日 唔知好無用

睇返hkepc 呢張野之前wtsapp fb果d任用係限速 250kbps 但上ig普通上網就真係4g全速
比人屌之後代理話改善左 唔知依家點
到時巴打用完睇下wtsapp慢fb 會唔會好慢

搵人係whatsapp 試voice call 同video call 就知點情況, 坐等報告

試過12月係京都鴨川voice call超過40分鐘,load fb video,live都好順,同香港4g 冇分別

附上熊本下通speedtest
只用wifi蛋揮手
租sim卡打唔到電話所以唔考慮

其實自己有部舊智能電話已經可以做WIFI 蛋,唔使租還咁麻煩
高質
我都買左freetel 2gb 14日 唔知好無用

睇返hkepc 呢張野之前wtsapp fb果d任用係限速 250kbps 但上ig普通上網就真係4g全速

我9月拍片上FB 都唔覺好慢喎
淘仔 7日 3GB $58, 每人一張, 爽爆
留名
Freetel 14日 2gb卡好好用 唔知點解我用多過14日都仲用到
LM
有冇d 可以用2個月
Freetel 14日 2gb卡好好用 唔知點解我用多過14日都仲用到

好似話開卡果日唔計
所以計盡會係8日/15日

BTW有網店賣FREETEL 2G 30日 $103
未攞貨
請問有無人用過 Network III 3GB 日本上網卡, 可以分享下?
有冇d 可以用2個月

SO-NET有
或者買2張30日都得
有無巴絲試過係Crazyegg租蛋去日本?朋友話好平想租、但我見上網好多劣評
補多個,冇圖
banana wifi
速度600~3000kB/s 上下載各
叫用到先,唔會成日斷
出多次

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?
購自studio a, 平少少放
想問下九日北海道有冇推薦邊張sim卡??

見多數都係八日

希望可以load到youtube順
出多次

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?

幾錢?
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

巴打想賣幾錢, 我2月尾同朋友會去日本,可以要晒兩張..

搵人係whatsapp 試voice call 同video call 就知點情況, 坐等報告

試過12月係京都鴨川voice call超過40分鐘,load fb video,live都好順,同香港4g 冇分別

附上熊本下通speedtest

好, 我今晚add 落去, 謝
補多個,冇圖
banana wifi
速度600~3000kB/s 上下載各
叫用到先,唔會成日斷

會add, 當我有時間寫埋wifi 蛋個section 個陣
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

幾錢?

我喺studio a store 買
$168一張,有keep收據
而家放晒兩張$280, 巴/絲打有無興趣?
出多次

有無巴打黎緊會去日本?

巴打想賣幾錢, 我2月尾同朋友會去日本,可以要晒兩張..

巴打 唔好介意 我覆左上面果位巴/絲打先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞