[LIHKG 獨佔] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包

556 回覆
86 Like 2 Dislike
只用wifi蛋揮手
租sim卡打唔到電話所以唔考慮
freetel 2GB 4G之後3G 8日 $105抵唔抵屌

呢張淘宝買48蚊RMB

淘寶果張叫百度卡
用緊bmobile 14日 $160
留名
好過用日本通 (LCCSIM ) 吖
$180 蚊 仲慢過68蚊卡
而家係新宿 0.12 Mbps download
用緊bmobile 14日 $160

有無sim 卡封面, speedtest 既result 同測試地點提供?

有無sim 卡封面, speedtest 既result 同測試地點提供? 我加埋落個blog 到.
巴打

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?
購自studio a, 平少少放

有興趣 7號去

好呀巴打
請留低聯絡 我地再傾傾
<blockquote>巴打

有兩張28/2過期既docomo x studio A 既 2.2GB 7日卡多左
有無巴打黎緊會去日本?
購自studio a, 平少少放

有興趣 7號去</blockquote>

幾銀

唔好意思巴打
上面巴打問先 我同佢傾左先

有無sim 卡封面, speedtest 既result 同測試地點提供? 我加埋落個blog 到.

有冇啲又快又多quota/無限
二月會去5日
價錢唔係大問題

謝, 已經加左落blog.

唔好俾佢停, 繼續回報!
有冇啲又快又多quota/無限
二月會去5日
價錢唔係大問題

懶人包

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%E6%97%A5%E6%9C%ACsim%E5%8D%A1/

補充多句
佢2016年頭速度好好
睇返佢FB 11月開始有人投訴
而家奶晒野

真係租蛋好過
租開youyouwifi
15/日 冇得輸

補充多句
佢2016年頭速度好好
睇返佢FB 11月開始有人投訴
而家奶晒野

真係租蛋好過

我知, 因為我7月個陣用過, 當時係ok. 我當時有出report.

http://forum6.hkgolden.com/view.aspx?type=TR&message=6369153&page=1
留名
我自己有隻wifi蛋,用開eznippon sim
頭一兩次隻蛋都仲用到張卡,之後兩次去到都係瘋狂search network
有冇巴打知係咩原因會咁樣?

隻蛋係HUAWEI E5577C
頭一兩次隻蛋都仲用到張卡,之後兩次去到都係瘋狂search network

* Huawei E5577Cs-321: Band 1/3/5/7/8/20 (FDD 800/850/900/1800/2100/2600MHz)

EZ Nippon 用Docomo 卡. Docomo 卡用 band 1, 3, 19, 21. 主要用band 1, 3, 19. 而band 19 係郊區地方用最多.

所以, 我諗個問題係, 你"之後兩次" 去左日本邊度.

我Docomo卡用蛋只可以用3g,4g就又係不斷search network

我都係華為蛋

* Huawei E5577Cs-321: Band 1/3/5/7/8/20 (FDD 800/850/900/1800/2100/2600MHz)

EZ Nippon 用Docomo 卡. Docomo 卡用 band 1, 3, 19, 21. 主要用band 1, 3, 19. 而band 19 係郊區地方用最多.

所以, 我諗個問題係, 你"之後兩次" 去左日本邊度.

頭一次九州,之後再借比FD去北海道,呢兩次都冇問題
之後兩次東京都係瘋狂search, 好彩既話會見到DOCOMO一陣,之後又會變無限connecting地球icon

我Docomo卡用蛋只可以用3g,4g就又係不斷search network

我都係華為蛋

即係要lock死佢只收3G先得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞