<武俠故><打到飛起> 英雄莫欺 (3), 第二部宣布開始

975 回覆
77 Like 6 Dislike
此刻除了那倭人距離較近外, 其餘人等皆站得甚遠, 只能遠遠瞧見陳宏信站立當地, 也不知他有沒有說過片言隻字, 更不知他雖然尚自清醒, 但其實口不能言, 手不能動, 只是靠着個人意志, 苦苦支撐站立, 當下便以為他並未受傷, 尚有戰力, 還可和石尊道一較高低。

原來石尊道早已瞧出陳宏信已不能再戰, 便想趁機出陣, 撿這個現成便宜, 但他卻極重個人名聲, 怕往後被別人笑他欺負傷患, 乘人之危, 當下心生詭計, 故意大聲和陳宏信說話, 好讓人以為陳宏信根本未曾受傷, 此戰乃公平公正的一戰, 如此他不但能輕易得勝, 取得賞銀, 往後在江湖上更會傳出他打敗京城陳家之事, 定當聲名大譟, 大大露臉了。

石尊道向陳宏信拱手道:「既是陳兄願意一戰, 那咱們開始吧。」 說罷便擺出架式, 而陳宏信兀自站立不動, 石尊道笑了笑, 腳跟挑起一塊小石, 暗地裡接在手中, 手一翻, 小石便激射向陳宏信右膝, 陳宏信登時站立不穩, 人向前傾, 石尊道大叫道:「好, 陳兄既是先行出招, 在下便接你這招。」 說畢一掌推出, 但見此掌勁風颯然, 分明貫滿勁力, 陳宏信此刻根本無法擋招或閃避, 眼看便要斃在此一掌之下。

石尊道正慶幸得手, 豈料眼前一花, 這一掌竟打了個空, 石尊道本擬此掌萬無一失, 卻竟爾無功而還, 不由得甚為納罕。 當下定一定神, 定睛一瞧, 卻見面前竟多了一個約十六, 七歲的年輕少年, 正好生把陳宏信放在牆邊, 讓他平躺在地。
搞搞下爭d唔記得左主角班人
第二部而家先第四章作咼

係 尋日太過份
過程係點, 講黎聽下

錄完口供唔講得呀 我初頭都以為自己敏感咗 公司行開行埋碰到好正常 點都會有唔小心 但返工四日見到佢三日 三日佢都碰到啲唔正常位 咁就未免太過巧合 諗咗一陣決定同老闆講 佢建議我去備案 點知去到差館就話咁樣已經係刑事 要即刻去錄口供 錄緊口供嗰陣已經上公司拉人 平時又唔見警察咁有效率 之後嗰個人點我就唔知了 錄完已經幾晏 驚得濟去咗搵男朋友 遲下好似話要上庭 有冇人識呢方面既野可以俾下意見我 係咪要請律師 咁大個人第一次返工就遇到啲咁既野 自問又唔係靚 騎劫咗菊痔sor9ry
你個邊唔洗請律師, 俾人拉個邊就要

係咪我咩都唔洗做 就咁等通知就得?我見啲警察見到有非禮案就好憤慨 如果佢地係社會大是大非前都做到咁就好了 好 鳩up完
係, 如果對方認罪, 你連庭都唔洗上。

btw, 犯呢D罪最多係休班………………, 你懂的

好彩我女朋友應該唔會有呢啲事發生

btw詠詠好波
why唔會?

我返office都有 其實真係無處不在 冇得避 除咗小心啲之外真係遇到一定要講 唔係只會變本加厲 同埋條友口供好似同我有出入 佢講咗啲冇發生過既事做藉口
其實唔使擔心 你會有advantage 你堅持要告佢嘅話有七成機會左右告得入
有無其他同事見到做證?

無 每次佢都吼得我同佢嗰陣先整我
我就係驚緊冇證據 一來冇人睇到二來公司冇cctv 得我口述所有細節 佢咁光明正大係office做啲咁既野 如果咁都走得甩我會覺得好冇天理
老實講 呢類事件一定係女方有著數 你想玩大啲可以見心理醫生 所以唔使擔心嫁肥米
我睇只係55波, 不過佢都有排煩.

想繼續追故, 請CLICK 入

https://lihkg.com/thread/725845/page/1

請各位繼續支持小弟
佢跆拳道黑帶
咁佢要成日揾佢男朋友練拳先得, 練拳呢下野唔可以留力

就嚟俾佢打死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞