<武俠故><打到飛起> 英雄莫欺 (3), 第二部宣布開始

975 回覆
77 Like 6 Dislike
可能我都要轉寫MK文
後生仔始終係後生仔 始終都未夠爐火純青 我再推
叫mk武俠故囉
咁即刻要寫古惑仔
那貴家老爺磔磔笑道:「久聞書生劍以字為招, 卻不知今兒你要在老夫身上寫個甚麼字來呢?」 霍雲冷笑道:「你有本事看得清本人的劍招再說吧, 對了, 你的兵刃呢? 怎地還不亮出來?」 貴家老爺怪笑道:「老夫從不用兵器, 況且閣下何曾聽過有人殺雞會用牛刀?」 這句話明擺着說霍雲的武功不值一晒, 霍雲好生有氣, 當即一躍而起, 在半空中對那貴家老爺寫了個「不」字。

霍雲這劍出招甚快, 但他劍至中途, 忽感前方有霜氣冒起? 霜氣極其濃厚, 前方登時白朦朦一片, 霍雲不禁吃了一驚, 心想大熱天時, 怎地沒來由的冒起霜氣? 慌忙舞劍護身, 以防敵人突襲。

驀地霜氣中有一掌打出, 隨即把霍雲的劍招擊潰, 更把他震退了三步, 這時霍雲劍招已亂, 那還管得了寫字? 只得胡亂一劍刺出, 可他壓根兒連敵人在那個方位也未能瞧得清楚, 這一劍刺出亦是徒然。

霜氣中有人嘿嘿冷笑, 卻分明是那貴家老爺所發出, 冷笑之間, 一條右腿橫掃霍雲腰際, 踢得霍雲身體彎曲, 整個人向右飛出, 重重的摔在地上。

霍雲只感到對方的腿奇硬如鐵, 踢得他奇痛難當, 待要勉力站起, 猛聽得咔啦一下清脆聲響, 肋骨已應聲而斷, 這一下更教他痛徹心肺, 眼淚直流, 一屁股坐在地上, 半天站不起來。

那貴家老爺哈哈大笑, 道:「常言道『手是兩扇門,全憑腳踢人』, 可我這招應得改上一改, 應是『霜氣敝敵目,再以腳踢人』。」 霍老弟, 你看我這樣子改, 還可以麽?」
古代古惑仔
左青龍 右白虎 老牛在腰間 龍頭在心口
遇人殺人 遇佛殺佛
你冇力未啊老嘢 我仲有排推
其實武俠幫派係咪古惑仔嘅起源
繼續推
明顯係啦 以前真係我唔妥你就揼你
只不過佢地叫武當派 華山派 天山派etc唔係叫洪興東星
越好打就越唔洗守王法 仲要攞正牌收o靚
古惑仔既起源其實來自一班反清復明既幫會.

而創始人均為福建莆田少林既俗家弟子.

所以你都可以話武俠幫派係古惑仔既起源.
消失左, 好似只可以PO三個月.
我係隔籬贏左個角色返嚟,竹巴有冇興趣要?
我知, 1001麻.

不用了, 你用吧, 叫世尊吧俾個絕色美女你上.
我怕個角色太奇怪會影響到個故
我去問下3124巴先
可以改做百念皆空家麻
又好似幾好
終於live咗啦
我係羊生介紹過嚟

竹巴劇情易估,其中原因應該係大家都成日睇故,所以大路少少嘅基本上難唔到大家

暗伏要慢慢磨煉
受教

往後會留意伏筆問題
想催文但又唔忍心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞