<武俠故><打到飛起> 英雄莫欺 (3), 第二部宣布開始

975 回覆
77 Like 6 Dislike
加油呀,有人睇緊
世盃開始都無動筆寫過

咁仲唔快啲寫
小菊花勤力啲打下文啦
好,寫

cn詠

菊兄,世杯第三輪唔係留力就走線,專心寫文仲好啦。
我輸錢輸到ok

咩係cn
小賭養妻活兒,大賭創業興家

輸完好出文喇
屎眼也

賭到無錢, 要訓橋底

橋底打文可能有靈感啲
訓橋底都要我打文

文呢?
係咪屎忽癢想比人開菊
BTW 我覺得秘事可能係武林秘笈或者關天山派事,畢竟識到一兩招絕學就可以自立門戶
所以秘事可能影響天山派兩極之間嘅鬥爭
而且秘事得兩個天山派嘅秦木定同孫諾言知
言大爺一定係知道秘事可以幫佢突破十十重功力先要活捉,如果唔係就咁殺就得
可能係類似獨孤九劍咁
係前人所創,得者天下無敵
但係已失傳
巴打幾犀利下

我只可講句, 雖不中, 亦不遠矣

關天山派事就緊架啦

但秘事唔止呢兩個人知, 仲有龍吟層既郭天華

總之, 秘事會係第二部內揭曉, 巴打但請繼續追落去

第四章 伏羲掌法

二人中的那個崆峒弟子一見此招, 陡然雙眼一亮, 那倭人則不發一言, 原來此招雖是尋常的一記平刺, 然而以雙手貫勁, 威力奇大, 可尋常武人若以雙手握劍, 劍速必然大減, 但此刻孫溢義此劍卻竟比之他自家的疾風劍更為快疾, 由此可知扶桑劍法的厲害, 眼看陳宏信已無法趨避, 快要中劍。 驀地聽得陳宏信大喝一聲, 他避了二百餘招, 一直暗蓄內力, 此刻亦是平實的挺劍前刺, 並無花巧動作, 可這招「翔龍直搗」劍勢奇猛, 有如積存而久的洪水暴發, 兩人劍尖接上, 發出嗡嗡聲響, 丐幫弟子和那些臨時招募而來的人, 大多只學過些粗淺功夫, 甚或完全不懂武功, 那裡禁受得起兩式猛招所發出的廻響, 登感頭昏腦脹, 更有些立時昏厥, 不省人事。

但聽得噹的一聲清脆響聲, 兩劍同時脫手, 沖上半空, 孫溢義和陳宏信同時退開十步, 口吐鮮血, 撲地而倒。 那崆峒弟子和那倭人立時搶出, 那倭人上前察看孫溢義的傷勢, 但見孫溢義口吐白沫, 已是人事不知, 但性命卻是無礙, 登教那倭人舒了一口氣。

那崆峒弟子則站在陳宏信跟前, 陳宏信傷勢奇重, 但心中記掛陳氏鏢局的聲威, 竟能保持清醒, 拼盡氣力支撐身子, 勉力站起, 此刻雖見他搖搖幌幌的像是隨時倒地, 但此戰算是獲勝了。

陳宏信目光渙散, 也不知那崆峒派弟子站在面前, 只聽得那崆峒派弟子故意大聲道:「陳兄果然功夫了得, 連敗三人仍能兀立不倒, 如今尚自精神奕奕, 戰意激昂, 好, 在下是崆峒派掌門華鴻傑的首席弟子石尊道, 望能與陳兄討教幾招, 陳兄已連戰三局, 不知仍能戰否?」
仲黎
菊治幾時再出文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞