各位巴絲試過點樣屌打蝗?

367 回覆
377 Like 7 Dislike
屌好撚嬲
岩岩係銅鑼灣入閘
個男人想跨入閘
我即刻問咩事
佢就扯火 咩咩事啊 岩岩拍左卡入唔到
我叫佢過去(隔離已經係客務中心)
佢仲係咁屌
我已經走開左 鬧番佢 以為大陸啊
佢答 咩大陸啊 港女 xxx香港人 聽唔到
我勁嬲 你係香港人你仲咁 其他人見到又唔出聲
搭火車
有個煌擺左一箱箱貨係到阻住哂
搞再行唔到
我一上車大腳踢撚開左
屌好撚嬲
岩岩係銅鑼灣入閘
個男人想跨入閘
我即刻問咩事
佢就扯火 咩咩事啊 岩岩拍左卡入唔到
我叫佢過去(隔離已經係客務中心)
佢仲係咁屌
我已經走開左 鬧番佢 以為大陸啊
佢答 咩大陸啊 港女 xxx香港人 聽唔到
我勁嬲 你係香港人你仲咁 其他人見到又唔出聲

我有次有類似經歷,不過係我做跨嗰個
前面有個大陸呀嬸好似拍完卡之後過,我無為意以為佢嘟完咁我就擺發達窿落去啦,點知之後我抬頭望先發現個呀嬸仲未過,變相姐係我嘟左比佢過

我咁肯定我有嘟係因為我見到個餘額係我用淨個錢

我唔知痴左咩線直接跳左過去
我試過同個大陸西屌 因佢爭位撞撚到我
我條仔係典型港猪 唔撚幫口 話唔出聲道理先我地果邊
而成車人都無人幫我 仲有人拍片

自此我以後都唔敢再嘈了
試過喺超市買野比對蝗母子打尖 嗰陣好多人排隊 本身下個到我 打尖嗰下個收銀都呆左望住我 跟住我屌鳩佢地叫佢地排隊 結果竟然比對香港後生夫婦屌翻我 話我恰鳩佢地 喺我同嗰兩公婆鬧交期間 兩條蝗已經比埋錢走左 而家諗翻都火滾
有次放工時間係九龍塘站落車
落車嗰陣門口成班蝗衝上黎 驚死上唔到車
頂到我完全無辦法出
跟住著撚左 一鳩撞落我面前個呀嬸到
再大聲話死返出去啦
呀嬸連埋後面班蝗即刻讓開條路比我
(好似摩西過紅海咁)

你係咪我啲分身嚟

自此我以後都唔敢再嘈了

如果我同你同車實幫你口
你盡快飛左你條仔啦
試過喺超市買野比對蝗母子打尖 嗰陣好多人排隊 本身下個到我 打尖嗰下個收銀都呆左望住我 跟住我屌鳩佢地叫佢地排隊 結果竟然比對香港後生夫婦屌翻我 話我恰鳩佢地 喺我同嗰兩公婆鬧交期間 兩條蝗已經比埋錢走左 而家諗翻都火滾

有冇相

自此我以後都唔敢再嘈了

飛咗佢啦咁撚豬

自此我以後都唔敢再嘈了

好撚戇鳩
其實如果香港人團結啲就唔會有咁多人唔幫口或者唔敢出聲
睇呢個post有好幾個都係無人幫搞到自己團火都熄埋
1231果日出左尖沙咀逼
有一大班人坐左係地下
咁勁多人都想向前行,
我同條女都係到行啦
通常經過啲人中間,講聲唔該都會坐開小小
比人過。
咁我都係跟住前面一直行啦
行到有個位有幾個蝗婦坐左係到仲要擺左架bb車係到
成條路block撚晒跟住前面有個女仔同佢講叫佢借借啦。
佢夠膽死話唔讓得架,一讓就全部人都會過
我即刻把幾火 心諗條路你架?
結果前面條女好小心咁用勁小位過左,揩到佢部bb車
佢即刻zipzip聲 仲要擺部bb車出啲 再放自己隻腳係bb車下面卡死部車。於是我就成個人壓落部bb車到
等部bb車夾撚爆佢隻腳。佢即刻嗌左聲,成條路爆開左。比條女過完再望住佢 佢啤住我無出聲 我笑笑口咁望住佢 等緊佢出聲 一出聲就爆鳩佢。
補充一單,有次有事要係大陸一排,跟住同朋友去戲院睇柏鳥小姐,有個大陸女人係套戲中場無啦啦電話響,佢無熄左佢反而聽電話,我一開始都係殊佢,佢無撚理我反而愈講愈大聲,過左幾分鐘成間戲院得佢講電話聲,我用盡全身氣力大聲嗌左句shut the fuck up,跟住佢老公定唔知係咪男朋友既物體就拍佢叫佢收線,對付大陸閪一定要惡,唔惡佢地唔驚你反而會變本加厲,好似狗咁佢一開始吠你好大聲,你打佢一棍佢再吠,再打佢一身就唔敢出聲變死狗

agree no more, 同佢地講manner 真係哂氣
補充一單,有次有事要係大陸一排,跟住同朋友去戲院睇柏鳥小姐,有個大陸女人係套戲中場無啦啦電話響,佢無熄左佢反而聽電話,我一開始都係殊佢,佢無撚理我反而愈講愈大聲,過左幾分鐘成間戲院得佢講電話聲,我用盡全身氣力大聲嗌左句shut the fuck up,跟住佢老公定唔知係咪男朋友既物體就拍佢叫佢收線,對付大陸閪一定要惡,唔惡佢地唔驚你反而會變本加厲,好似狗咁佢一開始吠你好大聲,你打佢一棍佢再吠,再打佢一身就唔敢出聲變死狗

agree no more, 同佢地講manner 真係哂氣

大陸 = 大自然
邊個最惡 = 贏
「你是狗來的嗎?」
手柄又唔得
手機又唔得
耳機又唔得
打的又唔得
冰箱又唔得

根本全部都係香港人一向用開嘅,為反而反

冰箱點會得 on9

由細到大全部都係咁叫,其他人都係咁用
都唔知你哋嘈乜嘢

我90後唔知以前啲字點用,但係冰箱係指雪櫃製冰嗰part,點會唔用得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞