各位巴絲試過點樣屌打蝗?

367 回覆
377 Like 7 Dislike
有次係旺角定唔知尖沙咀
有個支那嬸問我華潤堂在那
都痴鳩線 當香港人係人肉搜索器呀?
知都答句唔知就走開左

又試過有一次支那嬸係舖頭r折 磨左勁耐
我話冇 冇折就冇
之後佢話我態度差
我話你嫌貴咪走 去第二間舖 周圍都有得賣
本身就離開左我間舖 轉個頭咪死翻黎買
如果唔係打緊工 一定唔撚做佢生意
仲有試過係op坐海洋列車 本身我排個陣就冇乜人 乜後就有一堆蝗衝埋黎
愈迫愈埋 迫撚走埋我 就企到前一前
之後我就係班蝗婦耳邊大嗌
不準超越黃線呀聽唔聽到呀 (feel到佢地比我地聲嚇左一嚇)
之後成堆呀嬋都冇聲岀
有次係旺角定唔知尖沙咀
有個支那嬸問我華潤堂在那
都痴鳩線 當香港人係人肉搜索器呀?
知都答句唔知就走開左

又試過有一次支那嬸係舖頭r折 磨左勁耐
我話冇 冇折就冇
之後佢話我態度差
我話你嫌貴咪走 去第二間舖 周圍都有得賣
本身就離開左我間舖 轉個頭咪死翻黎買
如果唔係打緊工 一定唔撚做佢生意

我而家鍾意指佢去第二度 有次尖咀問我海港城係邊 我指左佢去尖東方向 一係就一腳踢佢個死人gip 出馬路 仲要屌埋佢老母話條路你行撚哂呀 支那蟲會自動死死氣去執返個垃圾gip
諗到兩件
1)我做零售業,賣手機同手機配件嘅。香港人嚟買嘢我就自動波送贈品(尿袋、機套、mon貼之類),但係蝗嚟我會答乜都冇得送。有次有個蝗婦話我地買百老X同價,但係人地好多嘢送,話叫我送啲畀佢,我咪叫佢死過去百老X囉。但係條蝗婦突然又喊又求又盛,話我傷到佢個心,搞到佢心理好不平衡喎 又開始屌我係細職員連送少少嘢嘅權力都冇。又搬劉華出嚟話我服務態度唔掂。叫佢過百老X,又話真心想係我地到買,煩到閪咁,終於搞到我火滾
我同條蝗婦講我宜家唔做你生意!話之你同我買晒成間鋪佢。好委屈咩?過百老X囉,係我到劉華出嚟話我服務態度都冇嘢送!百老X都貴你就死返上大陸用小米

2)有次搭巴士,條大陸閪抬咗個喼上上層,塞住條通道,我一鳩嘢踢佢個喼走,個喼最尾去咗最後排。最後排又有人踢個喼去前面 個大陸人就係咁起身執個喼,好似畀人撚狗咁撚
放工時間坐東鐵係上水落車,真係火撚滾,羅湖落馬洲都係一個站,啲撚樣都係要衝上車爭位坐,有次有個阿叔拉住車野撞上車,我就用膊頭撞返佢落車,佢成個人坐左係月台。

理所當然佢起身同我嘈,我先知佢滿口蝗語,佢一想走我就鬧鳩佢,佢又掉轉同我嘈,拖到架車走左,我就笑鳩佢「哎呀?走車喎?陰公囉」佢話報警,我就串鳩佢「你報囉,睇你報完會走多幾多架車」

想快又想攞彩?柒下柒下。
有個老母個蝗子拖住個仆街gip差D撞撚到我
我企係佢地扶手梯到不停屌
屌你老味你估你揸衝峰車呀?差D撞撚到我呀屌你老母
屌你老母一句道歉都冇我屌你呀?

如是者屌撚到落到下一層先收口
條死蝗母頭側側唔敢望唔敢還口
之前去op, 排緊隊,見住前面有隻蝗打尖第隻蝗,根住佢地就開始打交,好多人攞手機出黎拍片同食花生

有次係佐敦試過俾隻蝗勁冇禮貌咁
問:「尖沙咀怎走啊!
明明向前直行就到啦
我就話往後面直行10幾分鐘就到
有蝗喺火車站問我嘢 本身諗住唔答佢/玩佢 佢竟然問我點撘去羅湖 咁梗喺同佢講啦 等佢快啲死返去咪撚阻住曬
睇依個post 睇撚到我好撚爽
咁我有一次餐廳食野 因為多人要搭枱
有對蝗蟲母子食野,坐係我同我女朋友對面,當時我地係坐卡位
咁之後呢,個死支那仔已經成隻狗咁,係咁走,唔撚停,又無家教咁
咁我四個碗麵同時嚟咗,條死支那仔行去我女朋友個碗麵到,吐口水
咁我女朋友緊係驚啦,我就問佢阿媽依家即係點先
佢老母話 小朋友係咁,唔鐘意你可以換位置
我緊係即刻扯撚晒火啦,我話我都係咁架,然後一手將支那仔面前杯凍華田,掃落死支那仔到
再話 我屌你老母 你個仔有爺生無乸教 冚家產啦你
佢就呆撚咗咁坐係度,我就拉左我女朋友走,嬲到我仆街
有蝗喺火車站問我嘢 本身諗住唔答佢/玩佢 佢竟然問我點撘去羅湖 咁梗喺同佢講啦 等佢快啲死返去咪撚阻住曬

有一次同fd去op 排緊纜車條隊 後面成班蝗想打尖 我同個fd拖住手塞住唔比佢地過 奈何2條女唔夠塞 佢地搵個細路過我地隻手 之後再話佢個孫喺前面 我地無理佢 佢仲想隔硬過囉屌佢老母 最後佢個孫停咗喺上纜車嗰位等班蝗 搞咁多咪又喺過唔撚到 死蝗蟲
上年去time square ,有條支那仔拖著條幾靚既支那妹,想不停行前推推推,我咪大大聲屌柒佢,條支那仔開頭唔衰得都還口,咪不停用蝗語係到操你媽B,點知我一輪咀係用廣東粗口完爆佢,類似「屌你老母on撚99,反屋企食賓州啦,支那仔」,「我學你咁撚柒真係捐返入老母個西到算呀」,根著佢就個人都嚇到呆呆地,邊走邊口upup,嚇到連條女都唔理
跟著我安慰返條支那妹,最後食埋派帽俾個支那仔

未完
食食下條支那仔又打俾條支那妹搵人
咁岩後入緊條支那妹,咪即刻幫佢接左個電話,幫佢開speaker,等佢邊俾人屌邊俾同條仔chat
開頭條女都扮哂野用蝗語話行緊街,點知我一發力屌到條女發發聲,條支那妹不停呀呀呀不行了不行了。條支那仔都知今次仆倒啦,好緊張咁問:「你在幹甚麼?」我即刻搶左個電話,大大聲話:「我屌緊你條女呀支那仔!支那妹話俾你條仔知邊個屌得你舒服d呀?」條支那妹淫到呢,大大聲話: 「你的比較強,不要停呀~」跟著我就射哂入去啦。

條支那妹之後仲纏著我。不過我作為高質既香港人係有道德既,之後就同條支那妹斷哂聯絡,還返佢俾條仔

甜故?
排緊米奇幻想曲比隻蝗步步進逼到貼撚住我背脊
另轉頭勁撚大聲屌佢,佢仲好意思回嘴
一句屌埋去「死返上海啦,講唔正廣東話咪扮香港人啦

米奇幻想曲果度個設計真係專比支那打尖 好撚戇鳩

嗰時同緊日本啲屋企人去玩,我姪仔唔識中文都叫我唔好咁嬲
九龍蝗站出名多大陸人上車,連同幾個大隻肥仔企係門口塞撚住個門口唔俾佢地入,聽到講廣東話嘅先俾入,入左個香港人之後即刻再塞返住個門口。睇住班大陸人講曬普通話粗口鬧我地但又上唔到車嘅感覺好撚正 ,跟住我地塞住耳機扮聽唔到等車門關咗後再轉身同佢地揮手講拜拜

咁之後呢,個死支那仔已經成隻狗咁,係咁走,唔撚停,又無家教咁
咁我四個碗麵同時嚟咗,條死支那仔行去我女朋友個碗麵到,吐口水
我緊係即刻扯撚晒火啦,我話我都係咁架,然後一手將支那仔面前杯凍華田,掃落死支那仔到

好型
有次去wellcome買野,果間分店日撚日都勁多蝗黎買水貨跟住裝落gip咁。
我同我男朋友排隊比錢,前面有對蝗走水貨買勁多野,佢地身邊有個gip,我男朋友見佢地無留意住個gip,就收埋左個gip係啲用紙箱display貨嘅紙箱與紙箱中間,其實都係係收銀隔離。佢地比完錢出左鋪先醒起個gip,去返收銀到搵又搵唔到,問職員啲職員又唔知
我地買完野望住佢地搵左5分鐘都搵唔到,好悶就走左
最後唔知佢地搵左幾耐

好型

諗起鬼佬倒牛奶果條片

咁間餐廳點 會唔會話你食霸王餐

我有俾錢先走 罪不在餐廳
好多次問路點佢行另一個方向
仲有啲仆街蝗地鐵就閂閘嘅時候衝入黎逼就推返佢出去再屌柒佢無位

好型

比著我都會

成碗麵淋落佢老母個頭頭
呢個post好治癒
做得好

我有俾錢先走 罪不在餐廳

好爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞