濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
x2
日日喊
男仔有咪一樣咁煩
幫幫下會懶 到時咪又失望 (我都懶咗)
自己試下先 唔敷mask可以去買保濕噴霧
做足保濕同清潔就會好好多
嘩 你係巴定絲
睇見你咁樣 我覺得自己好小兒科
你係點樣解決架
其實我都有做你做緊既事
但唔知係咪應該俾多d時間自己
你地經歷左咁多年濕疹
我真係覺得自己好小兒科
唔應該咁負面

男朋友要等我
我會盡快還番個白滑肌俾你
今日睇完黃錫明,希望有效
淨係係連登search濕疹兩個字就知其實呢個病係香港幾普遍。 冇試過既人係絕唔會明白咩感受, 普通皮膚紅左一達達都唔係最衰, 最恐怖係會標黃水出黎, 雖然對得耐都慣左, 同自己講要與佢共存, 但其實已經比呢個病影響哂心理同生理, 嚴重個陣係街都唔會出到/想出
教過好多人做同一方法, 100%成功

其他方法一律係假

睇過本書都話食紅肉好毒
雙手有濕疹 一停類固醇又發作
我細個都有 特別係訓覺時會不自覺地R 第二日起身會見到損哂
大個就好番好多 係天氣乾燥會有啲忍唔住會R損 最近睇Facebook話煲綠豆蜂蜜水會有幫助 絲打可以試下 加油!
之前睇左個葉褀焜醫生 搽咗佢開嘅藥膏就好快好返 而家間唔中想發作都係靠嗰啲藥膏㩒住
好多人會叫你戒口戒乜戒乜
我都戒左好多年牛 奶 好毒既
可以同你講 係無用既
就算我依家食牛飲奶 都唔會嚴重 仲唔洗搽藥膏
我之前睇中醫人地仲要問 可唔可以比佢地影相 作紀錄

我既解決方法好極端
就係係我去左美國幾個月就好返

我去之前有留意開TSW fb group

入面講要禁用類固醇 其實身體皮膚有機能去抵抗濕疹同其他病 不過你用左類固醇就會令佢地失效 唔識工作
唯一解決就係戒用類固醇 等反彈完就醫返好

好多人睇中醫 其實係無效 不過因為類固醇反應完左先好返 皮膚病唔好睇西醫 我都睇左10幾年 有2年洗左萬幾蚊去睇專科 一樣係唔得 仲要擴散到全身
去外國生活一排會好啲 或者你可以去日本旅行一個月
一星期都得 最近睇左呢段片都覺得個療程幾正
https://youtu.be/j68jUv0h2wY
佢話16年尾用到依家
一星期都得 最近睇左呢段片都覺得個療程幾正
https://youtu.be/j68jUv0h2wY

見過有人話只係因為個面既環境同水土都好好, 所以先會有改善, 問題係一離開左可能又差返
凡士林是濕疹救星 醫生教你認住有效保濕成分
次次講完都俾人話打手
要screen 下人
唔想浪費大家時間
咁我有個問題,如果係第一次發又冇接觸過類固醇,係咪可以由佢自己好返?
大概都講個方法出黎俾大家睇吓嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞