濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
我狂用水沖 止痕
藥其實都係只痕 係靠改變生活習慣 調理嫁啦
我明 真係完全明
擺左好多錢去醫 試過無數個中醫
斷斷續續咁食好多中藥
但都係好左7-8成左右 (呢一兩年發現針灸對我仲有效)
轉季係點都會爆一次
漸漸發覺應該係天生免疫系統出左問題
點搞都冇可能100%醫好
係油麻地嘅?
Same here
見到人地女仔着短褲就好羨慕
去旅行都唔會着短褲
好彩朋友同男朋友都唔嫌棄我
我都係由岀世開始就有濕疹,基本上所有方法都試過,以前中學時係勁嚴重,塊面無一忽好肉,雙腿加條腰爛哂。最後睇西醫食類固醇然後慢慢調理返自己既身體!

以家人大左少左返發,但一轉天氣或者有壓力都會痕,發覺保持心情愉快,瘋狂飲水同保濕真係好重要,會好返dd!希望有一日可以斷尾,大家都要加油啊!
咁女人生濕疹上面點算
其實都係買大細, 但好彩冇事
我老婆塊面都有, 唔駛灰,有人娶
恭喜哂
濕疹留低嘅疤痕同印都要好耐先去到
究竟有冇方法可以快啲去印?搽邊款藥膏定有其他方法?
由細到大都有濕疹,以前係個身先有,近幾年好左好多,而家個身已經冇晒濕疹,反而近幾年係發係手指個度,試過好多中醫西醫都搞唔掂,每3-4個月就會返發一次有時比較嚴重仲要打類固醇針,有冇ching有d咩方法可推介
我依兩日修心養性
睇佢唔到唔理佢
慢慢就開始無咁痕

而家發覺新鮮蘆薈對傷口好似好有效
去疤都應該好快修復到
你可以試下
你濕疹既程度係點樣?
厚皮/紅印果d有嗎?
大唔大範圍呀
好男人
開名
多謝你既分享!
原來血液測試真係有咁大既效用!
仲有你既補健品介紹!
見到你地好番真係好大鼓舞
Dse其間大爆發 一見到唔識緊張就係咁r
+1 我係中四個陣先岀濕疹 多數係手腳關節位 我都係有壓力緊張個陣就發岀嚟 不過個陣都有做運動減壓 如果唔係就發得仲勁 依家就少咗好多 大部分都係之前嘅印
你地係一撻撻 我係一粒粒
成腳都係 手身就轉天氣會生多d,如果唔係就小小only
真係好肉酸
依家睇緊中醫,有好少少,轉天氣冇咁痕
我之前都有好勁濕疹
而家好返好多 用完隻藥膏
隻藥價錢算平
有興趣既巴絲就tg我啦
https://t.me/wukalok1022
呢兩日做功課大壓力又紅過
夜晚痕到仆街 搽乜都唔吸收咁
真心問,濕疹係咪天生?有冇得醫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞