濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
https://t.me/Aluner

加我慢慢傾
我有用過一隻中國製中藥膏
用左兩星期好返哂,本身成身都係,成身都出水甩皮
可能有類固醇,但我見皮膚冇穿冇爛就冇理
我都係 成身都係
胸肚背手腳都係 好辛苦又痕又痛 忍唔住今日喊左
我前幾年成塊面 手腳都有濕疹
依加淨係戒食蛋同牛 就冇事lu 但蛋呢樣野真係好難完全戒
注意飲食係真既
同埋手鍊頸鍊都唔好戴 好易無啦啦會搞多一個area有濕疹
依加我係腳仲有疤
但我成日都會覺得對腳係人地睇又唔係我睇 我著短褲又有乜所謂 最緊要我舒服
絲打加油 我明架
要約一千蚊次…不過我第二次就開始見效
所以我去針灸,我都驚d藥膏加類固醇。之前去上環果間睇中醫,又係見d人話好好,點知過幾日就係新聞見到個中醫比人拉咗

搞到果時對中醫都有陰影…
一樣都係睇新聞見個醫師俾人告先知
劉華
絲打加油呀
我自己幾年前都濕疹得好嚴重 維持咗兩年都無好過
後尾戒曬牛肉海鮮嗰啲 戒口戒得好清先好返啲
護膚品一定要揀低敏/防敏感嘅
類固醇我就覺得唔搽好啲嘅 可能你搽完會好快消 但佢係會令你啲皮膚愈嚟愈薄 下次再發濕疹只會更嚴重 所以我覺得睇中醫係好啲嘅
識煲嘅話都可以試下買啲土伏苓牛大力嗰啲煲嚟飲
勤啲換床單 睇下有無咩方法清下間屋/張床嘅塵蟎 呢啲都有可能令你皮膚過敏
利申 而家幾乎無再起濕疹
有無類固醇?
最近都爛緊腳
呢隻好用

利申 成身都係 面又紅
唔想戒口 因為一戒要戒成世
男人生濕疹, 已經啲女人唔會揀
男人之間可能無咩嘢
溝女嗰時就見到分別
有無試過用椰子油/ 橄欖油搽?
之前睇醫生,佢比左細細支橄欖油我搽,叫我用晒就自己買,保濕用,好返之後又復發,見到上網有人話初榨椰子油都work,我試左真係得,依家少左返發,如果開始返發起凖備起粒,搽返就好快消
皮炎平 ? 係既話極重類固醇
https://t.me/joinchat/DDMyqQ6Mf_rjoWg-YPz4QQ
有濕疹既巴絲都可以入黎分享下經驗
取下暖
我都係大學果幾年先開始係啲關節位同嘴角位有,之前做運動員果排乜事都無,宜家出左黎做野,無乜運動,加上壓力大就嚴重左好多。

之前連登見到有人介紹用死海鹽,試左一排其實幾好,雖然未至於斷尾,但已經舒服左好多
似係你嘅生活受到好大壓力,所以如果你改變你嘅生活,就可能可以根治到個問題
唔係
我用既唔係主打濕疹,只係話比敏感皮膚
聞落去都係中藥味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞