濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
試下去葵芳間德仁睇方醫生
我男朋友都係 患難見真情
醫生通常都係比啲類固醇比你搽,通常都係止下痕咁,如果醫生睇極睇唔好可以試下買啲天然野搽下,都係紫草/金盞花/洋甘菊之類
同埋戒口要戒到好清,凍野濕毒野全部唔食得
同埋可以試下買死海鹽沖涼用,連登有po講過你可以參考下
男朋友以前手手腳腳都係濕疹,用死海鹽沖涼沖到得返對腳仲有
咩中醫名?
我都有濕疹但無戒口 其實作息生活正常啲就好好多
至於睇中醫定睇西醫真係人夾人 我就係睇西醫好嘅
襯依加重未算話好大獲就唔好拖快啲睇醫生啦 加油絲打
睇西醫真係冇用架
只會萬劫不復⋯⋯
睇中醫清底先治標治本
睇中醫
我袋底濕疹仲絕望 女朋友連撚都唔幫我含
我之前一直都有濕疹問題
有一次去開日本藥妝店就問店員有冇藥膏
我直接畀個患處佢睇 之後佢就叫我買呢支

搽咗兩星期就好轉 一個月就停咗 so far冇翻發
呢啲嘢好因人而異 對你未必有幫助
但我覺得搽藥膏好似冇咩大副作用
不妨一試
得日本有?
咁你係急性濕疹
長期濕疹唔可以搽類固醇
好簡單 你今次搽完好左 咁下次你搽唔搽?
你答我搽咁已經係上左癮
咁落去唔掂 用到純哂無效都算
最辛苦係類固醇反彈
唔知咩黎嘅可以自己上網search下
我夠膽講類固醇反彈辛苦過濕疹好多
因為我而家就經歷緊
以前濕疹幾辛苦都捱得過 但今次真係好難捱 鎖埋自己係房唔出街 就黎自殺
起碼反彈半年先穩定 而家d皮膚已經唔係正常皮膚 連燈都唔想開 鏡都唔想照
我唔會介意人地目光 我只會介意自己d皮膚舒唔舒服 只要好得番 我理得自己全身疤痕黑印
利申 絲 經歷緊類固醇反彈 寧願要番以前d濕疹都唔想要類彈
巴打識貨
黃國安真係好撚勁
之前啲萬年濕疹
俾佢醫一醫好返嗮
間嘢喺中環 建議樓主可以去睇
不過藥費自己斟酌吓
冇試過喺香港搵
咁多親朋戚友去日本 應該唔難買返嚟
路過見到個post,身同感受…
我一出世已嚴重濕疹 ,嚴重果期同你一樣,有時真係可以話生無可戀。

好好彩上年去針灸,而家好咗9成亦暫時無返發,之後介紹咗幾個fd 去都醫好咗。

你有興趣留個tg 比我。不過講明先,係貴貴地…不過我覺得值。
壓力影響好大同要早訓
上年三四月發到而家都未斷尾好想死…
仲要係塊面…
NSTG222
唔該巴打
https://t.me/qweqweaa
求所有有效方法
巴打留tg? 咩價位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞