濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
一直有濕疹
以前都仲話可以頂得順,至少出疹既範圍係分散咁細細撻
但依家有左BB
濕疹出得仲多仲嚴重左
成隻腳都係密集粒粒勁恐佈
恐怖核突到就連自己都厭棄
有咗濕疹成十幾差唔多廿年 時好時差 最差全身紅哂甩皮去到紅皮症咁濟
依家就塊面特別差 成年都keep住係咁 上年12月面頸出哂水要入醫院
中醫都睇過十幾個 乜野綠茶素 茅屋芝士 好多方法都試過
平時都有介下口 有做運動 但都唔覺有乜用
冇 濕疹係免疫力出現問題
西醫有藥得suppress免疫系統 但當然有負作用
其實呢個方法最尾都係要靠自己身體慢慢調節返個免疫系統
腳都還好啦 嚴重搽下一兩次steroid控制住先囉
有啲人好抗拒steroid 但我覺得如果好嚴重應該要搽咗控制住先
可能太乾燥?
有左唔搽得
係喎 辛苦你了
我都好想有小朋友 但怕遺傳
我唔係,睇左專科啦
上網睇左下, 想問你男友食係藍盒定橙盒?
有無人濕疹啲皮膚好似灼傷咁
全身皮膚都好熱,成個人好似俾火燒咁,有啲位黑到俾火燒燶咗咁款 仲有全身生顆粒好痕
可能太乾燥?
每日由起身到瞓覺都有keep住搽cream
但係啲皮膚都係咁熱,搽完cream唔夠兩分鐘就會燒到乾曬又要再搽
不過過去十幾年到生濕疹之前的確無保濕,自從生濕疹之後每日都帶支cream出街

係咪摸落去feel到係入面熱出黎咁?
呢排熱翻我又起翻啲濕疹
今次仲要擴散到我兩邊乳暈度
r到甩曬血又流濃水
已經睇左急症,比人轉左去睇婦科
排緊期
好辛苦
r到甩曬皮又流濃水***
呢隻未試過喎 佢寫比小朋友食 得十億炸啵 咁價錢又真係除番開 碧而優係兩種 但每種各120億 共240億 ,jarrow 牌就50億8種混合 其中兩種符合 如果揾到有個兩種特別多又抵既 我都想知 我可以轉買其他咖 只要個兩種夠多
佢食橙盒 藍盒未睇過內容物有咩 同埋我暫時都無見香港有得賣藍色 岩岩你講我先上佢官網睇 都無睇到藍色同橙色內容物有咩分別 好似一樣咁。。
轉天氣又開始起啦
另外除左碧而優 我都睇到澳至尊既內容物係125+125億 呢兩隻菌 但我未買過 亦唔見邊到有得買 所以唔知幾錢
。。我見到了 澳至尊 $590 仲貴左 哈哈 當我無講過吧 sor
好辛苦 好痕 完全訓唔到 皮膚表面係咁流一層水
夜晚9點幾 跑左15分鐘步 飲左杯五青汁 衣家算唔算係排毒反應
都幾多條件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞