濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
不如問下cat girl點處理
一直都無用類固醇 之前睇專科開左枝protopic 0.1
搽到皮膚乾曬變曬質 過兩日又番發之後停左
衣家睇中醫飲緊中藥
同埋聽講五青汁排毒 衣家決定每日15分鐘跑步出汗為止 同埋每日一杯五青汁
琴晚五點先訓得著 今早起身發覺有少少退色
頸濕疹近幾個月發出黎 手兩達係都有十年
protopic我用唔到 會勁那
i know that feel啊絲打
我又係本身冇 呢兩年突然有 一轉季就勁痕 特別係冬天乾燥 啲衫又磨擦皮膚
依家春天叫做好左啲啦 冇之前咁痕 但都係一feel到乾就即刻搽cream 我用緊nivea既handcream 對我黎講算好保濕同溫和
出左十年 今年去睇西醫佢叫我去睇中醫
開始好返
平時要做好保濕同戒口
試下去搽蘆薈 卓越有得買 有消炎保濕作用 又唔會有作用
曾樹銘 (唔好話我打手
原理等於你唔開心走去打興奮劑咁
一打左就番唔到轉頭
我一開始用protopic係搽隻手 手本身就係一大達紅疹 用左2-3日 濕疹既地方明顯好轉
但係一停用幾日 又開始出番 結果好依賴咁用左成個月 但係慢慢個兩達野完全無曬反應 愈搽愈無用
第二朝訓醒完全係龜裂 乾曬塘 之後一直搽都係咁 無好過 一搽lotion即刻紅曬 係全日紅住個隻
再過一排濕疹上到頸 一開始好細達 又諗住用protopic 慢慢搽搽下 愈搽愈乾 愈搽愈嚴重愈大達 搽到成條頸都係乾都係暗紅色
衣家停左protopic大約2-3個月 皮膚仲係乾龜裂同紅 每日起屋企就搽lotion 出街要搽油 我用pommade牌子 日復日都無改善 只係不停唔比佢乾
琴日開始不停上網search 衣家堅持每日跑步 五青汁試試效果
P.S.我搽protopic唔覺熱無乜那 搞到之前用上癮
我手兩達d傷口 的確唔識埋口 但係停左2-3個月 忍住唔R 再搽隻有止痕作用既油 衣家d皮出番黎 但係都係紅色一大達 頸就琴晚訓覺出水好痕好辛苦 好似排緊身體d毒咁 完全訓唔到
試下用紫草皂沖涼
可以舒緩到
一轉天氣又起啦
西醫都得
食素幫到你
我跟絲打你嘅supplement list
係iherb買左4樣野

益生菌 酵素 mangosteen 同 flax oil (omega3)

一次過食咁多粒 唔係幾頂得順
但希望有好轉
食咗幾耐先有進展?
濕疹點退紅
呢幾晚大家瞓覺記得開冷氣啦
濕疹我屌你老母!
自己都有另一種皮膚問題
唔識講 加油
點整走濕疹印
我都想買,但上iherb有勁多款,介唔介意講下你分別買咗啲乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞