濕疹令到我好絕望

394 回覆
264 Like 16 Dislike
好辛苦 好痕 完全訓唔到 皮膚表面係咁流一層水
夜晚9點幾 跑左15分鐘步 飲左杯五青汁 衣家算唔算係排毒反應
戒緊類固醇?
一直都無用類固醇 之前睇專科開左枝protopic 0.1
搽到皮膚乾曬變曬質 過兩日又番發之後停左
衣家睇中醫飲緊中藥
同埋聽講五青汁排毒 衣家決定每日15分鐘跑步出汗為止 同埋每日一杯五青汁
琴晚五點先訓得著 今早起身發覺有少少退色
頸濕疹近幾個月發出黎 手兩達係都有十年
protopic係勁過類固醇嘅抑制免疫力藥...
比類固醇更加易上癮同埋要更加長時間戒...
原本呢樣嘢係人地器官移植減低排斥先用

你個情況同戒類固醇一樣
係咪痕過以前好多,啲傷口唔埋口,啲皮生唔到出嚟咁,一出水就漿住,乾咗變硬,跟住好半日轉頭又好痕一r就甩出嚟,又出過水。個人好攰,胃口變咗,皮膚又紅又熱好似發炎咁

藍字幾中
rip
rip
rip
rip
Rip
樓主點解要諗埋一邊
RIP
😭
RIP
依個post既樓主仲尚在人間
死者係留言者 唔係樓主呀

Btw 濕疹患者共勉之
我都覺得唔會係 樓主

有男朋友個人係會有希望DD....
其實做咩運動較適合?
可唔可以SEND多一次張相俾我睇下係邊一隻
我朋友最近都係因為咁好苦惱, 想幫下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞