[三葉陪你過聖誕新年][LIHKG]「你的名字」劇透討論區[6]

1001 回覆
27 Like 6 Dislike

又睇大院好撚爽

not IMAX
可以睇到,睇返我同你回憶嘅電影,係我一輩子嘅幸運

我差不多到1月中先留意到呢套電影
都覺得自己好幸運, 好似趕到尾班車咁

留意得太遲啦
睇wiki22週又上返票房第一,依家235.6億
btw,依家除左009好似仲有個720p版本流出左,好似係飛機上播果套,d人到底係點copy出黎

Yes 我都聽聞過果套係飛機版本
只不過仍然未可以清晰到睇到粒隕石旋轉

有可能係因為我用notebook 睇

未睇過果個版本,比009畫質差好遠?

畫質清過009, 冇右上角009同左上角property xxx既字, 只係間唔中有一行透明水印行過, 英文字幕
點樣暗示你最好, 定係你想自己搵搵??

利申: 我一定會買BD / itunes / youtube 高清版撐誠哥

咁樣應該唔會有好大分別,我依家通常去thisav度睇009版本

睇YN-009
btw,依家除左009好似仲有個720p版本流出左,好似係飛機上播果套,d人到底係點copy出黎

畫質清過009, 冇右上角009同左上角property xxx既字, 只係間唔中有一行透明水印行過, 英文字幕

利申: 我一定會買BD / itunes / youtube 高清版撐誠哥

咁樣應該唔會有好大分別,我依家通常去thisav度睇009版本

睇YN-009

依家落左先睇咋
【週末興行ランキング】「君の名は。」240億円突破、 「この世界の片隅に」再浮上、「虐殺器官」は13位発進
http://anime.eiga.com/news/104102/

「君の名は。」は、いまだに週末2日間で興収1億円を稼いで4位。 公開から24週連続でトップ10入りを果たし、累計動員は1851万人、 興収は240億円を突破した。
これで国内歴代興収3位の「アナと雪の女王」の興収254億8000万円まで あと15億円と迫っている。
http://www.recordchina.co.jp/a159081.html
「君の名は。」中国で上映終了、興行収入95億円
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=yourname.htm
Total Lifetime Grosses Domestic: n/a 0.0% + Foreign:$317,928,885 100.0% = Worldwide: $317,928,885
至 2017/01/29 止,全球 3.17 億美金,其中日本 2.07 億美金, 第二中國 8367.8 萬美金,第三南韓 2515.6 萬美金(至 2/5)。 (這三個加起來大概就佔全球票房九成以上)

睇YN-009

依家落左先睇咋

發夢見過有隻版有埋蝗語
你當佢全片最清嘅位都係呢幅圖用1080 mon full screen睇再差少少咁上下啦
新海誠《秒速5公分》真人版 網傳董子健執導
〔娛樂頻道/綜合報導〕新海誠執導的動畫電影《你的名字》票房長紅,不僅在當地衝破224億日圓(約台幣63億元),在各國上映也是氣勢如虹,魅力襲捲全亞洲。先前有傳南韓有意翻拍《你的名字》真人版,最近就連中國方面也傳出有意翻拍另一部同樣出自新海誠之手的動畫《秒速5公分》。

據中國媒體報導,新海誠的動畫電影《你的名字》,在中國拿下超過5.7億人民幣(約25億台幣),這也讓新海誠其他早期的作品更多地被中國人認識。網傳這部中國版的《秒速5公分》,將找來演出《六弄咖啡館》而被台灣觀眾熟悉的董子健執導,並由新生代演員鹿晗與周冬雨領銜主演。對此,出品商華視娛樂既沒有承認也不否認傳聞,只表示會在適當時機公布官方消息。而董子健早前亦曾向外界透露自己正在籌備首部執導作,種種跡象看來這個傳言的可信度非常高。

董子健因演出《六弄咖啡館》男主角「關閔綠」一角,而被台灣觀眾熟悉,有傳他將執導中國版的《秒速5公分》。(翻攝臉書)

中國版《秒速5公分》可能由新生代演員鹿晗(左)與周冬雨領銜主演。(翻攝IG、微博)

原版的《秒速5公分》劇情以一個少年為軸心,發展出3段短篇故事,時代背景從90年代開始演到現代日本,雖然沒有高潮起伏的情節,卻有細膩的詩意畫面,正如片名取自櫻花花瓣飄落的速度「秒速5公分」一樣。
http://ent.ltn.com.tw/m/news/breakingnews/1966096

5cm
你的名字。 x LAWSON
活動網頁:http://www.lawson.co.jp/campaign/kiminona/

活動時間:2/15~2/27
活動期間在LAWSON買指定兩個杯麵送你的名字筆記本

筆記本裡有二維條碼 活動期間可以Download筆記本封面所使用的手機桌布
新海誠監督作品「君の名は。」展
http://www.matsuya.com/m_ginza/newinfo/information/2017/01/20170103_100100.html

時間:2017年3月8日(水)-3月20日(月) 地點:東京都中央区銀座3-6-1 8F MATSUYA 松屋
你的名字。 x LAWSON
活動網頁:http://www.lawson.co.jp/campaign/kiminona/

活動時間:2/15~2/27
活動期間在LAWSON買指定兩個杯麵送你的名字筆記本

筆記本裡有二維條碼 活動期間可以Download筆記本封面所使用的手機桌布

即入

成格變左做誠哥專區

成格變左做誠哥專區

話時話我果邊間三聯係咁放d5cm言葉君名出黎係唔見外傳

成格變左做誠哥專區

我覺得依家應該無人會買

成格變左做誠哥專區

我覺得依家應該無人會買

電影上左成個月左右先出中文版,明明日版一早出左,角川問題

又睇大院好撚爽

not IMAX

呢個時候post 張咁既相, 我承認好葡萄
可以睇到,睇返我同你回憶嘅電影,係我一輩子嘅幸運

我差不多到1月中先留意到呢套電影
都覺得自己好幸運, 好似趕到尾班車咁

留意得太遲啦

所以我好多精品都冇

成格變左做誠哥專區

我覺得依家應該無人會買

電影上左成個月左右先出中文版,明明日版一早出左,角川問題

三聯有原著, 商務有外傳
新海誠《秒速5公分》真人版 網傳董子健執導
〔娛樂頻道/綜合報導〕新海誠執導的動畫電影《你的名字》票房長紅,不僅在當地衝破224億日圓(約台幣63億元),在各國上映也是氣勢如虹,魅力襲捲全亞洲。先前有傳南韓有意翻拍《你的名字》真人版,最近就連中國方面也傳出有意翻拍另一部同樣出自新海誠之手的動畫《秒速5公分》。

據中國媒體報導,新海誠的動畫電影《你的名字》,在中國拿下超過5.7億人民幣(約25億台幣),這也讓新海誠其他早期的作品更多地被中國人認識。網傳這部中國版的《秒速5公分》,將找來演出《六弄咖啡館》而被台灣觀眾熟悉的董子健執導,並由新生代演員鹿晗與周冬雨領銜主演。對此,出品商華視娛樂既沒有承認也不否認傳聞,只表示會在適當時機公布官方消息。而董子健早前亦曾向外界透露自己正在籌備首部執導作,種種跡象看來這個傳言的可信度非常高。

董子健因演出《六弄咖啡館》男主角「關閔綠」一角,而被台灣觀眾熟悉,有傳他將執導中國版的《秒速5公分》。(翻攝臉書)

中國版《秒速5公分》可能由新生代演員鹿晗(左)與周冬雨領銜主演。(翻攝IG、微博)

原版的《秒速5公分》劇情以一個少年為軸心,發展出3段短篇故事,時代背景從90年代開始演到現代日本,雖然沒有高潮起伏的情節,卻有細膩的詩意畫面,正如片名取自櫻花花瓣飄落的速度「秒速5公分」一樣。
http://ent.ltn.com.tw/m/news/breakingnews/1966096

5cm

唔好搞5cm呀

是咪新書黎

是咪新書黎

唔係
本書2008年出

Btw, 幾時更新你篇遊記
新海誠監督作品「君の名は。」展
http://www.matsuya.com/m_ginza/newinfo/information/2017/01/20170103_100100.html
時間:2017年3月8日(水)-3月20日(月) 地點:東京都中央区銀座3-6-1 8F MATSUYA 松屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞