[三葉陪你過聖誕新年][LIHKG]「你的名字」劇透討論區[6]

1001 回覆
27 Like 6 Dislike

男人既浪漫

咸濕仔taki君
仲有5分鐘就公佈入圍名單
好多人提『君の名は。』
提名有紅龜冇君名

呢個真係必買 用一世都得

有無link

https://shopee.tw/11-13截單【日本代購-你的名字-2017年小月曆-名言31日-萬年式日曆-32張】電影周邊-新海誠-官方正品-禮物-i.2tel:93131085278152

https://www.myacg.com.tw/goods_detail.php?gid=540171&gname=%E3%80%90ACG%E7%B6%B2%E8%B7%AF%E6%9B%B8%E5%BA%97%E3%80%91(%E4%BB%A3%E8%A8%82)4970381210014%20CL-941%20%E6%97%A5%E7%89%88%20%E4%BD%A0%E7%9A%84%E5%90%8D%E5%AD%97%20%E5%90%8D%E8%A8%80%E8%90%AC%E5%B9%B4%E6%97%A5%E6%9B%86

提名有紅龜冇君名

提名有紅龜冇君名

提名有紅龜冇君名

提名有紅龜冇君名

無睇過
岩岩睇左條trailer
唔會有意慾睇
提名有紅龜冇君名

無睇過
岩岩睇左條trailer
唔會有意慾睇

我指紅龜
反而覺得唔入圍係好事
估應該都係zootopia 贏
反而覺得唔入圍係好事

快啲開工整下套作品好過啦
反而覺得唔入圍係好事

誠哥絕對有潛力再進步
反而覺得唔入圍係好事

誠哥絕對有潛力再進步

可能經已賺夠一世要用嘅錢
係都嘆返幾年先
除非好似手塚/藤子/宮崎駿咁有鋪癮唔做唔安樂, 死都要出嚟做嘢
再係咁落去的話,到佢地生五葉果陣,邊個願意去做三葉去生

你個quote真係
之前睇過段故,話三葉好驚生BB,於是含住啲米吐落Taki口度。之後留低字條叫Taki加油

生生下痛到又暈下又醒下, 我諗果陣情景都幾搞笑

係出面去同係屋企去有咩分別
反而覺得唔入圍係好事

誠哥絕對有潛力再進步

係都嘆返幾年先
除非好似手塚/藤子/宮崎駿咁有鋪癮唔做唔安樂, 死都要出嚟做嘢

有幾多落到誠哥袋都未知
btw, 誠哥好似話近排終於可以開始度新作

一個人vs有其他女仔
公視除夕連發!播出《追逐繁星的孩子》、《言葉之庭》
http://game.ettoday.net/article/855592.htm

回文先係最好笑,ptt有人問點解唔年三十播5cm之後比一大堆人屌睇完仲洗過年咩
最後得返一場係德福,但年初一都仲有場應該會上到過完年

8人氣

8人氣

仲有場已經好好

一個人vs有其他女仔

出面去唔通冇廁格

8人氣

仲有場已經好好

睇個勢好似頂唔到去2月14
反而覺得唔入圍係好事

誠哥絕對有潛力再進步

係都嘆返幾年先

有幾多落到誠哥袋都未知
btw, 誠哥好似話近排終於可以開始度新作

睇嚟似係非不為也是不能也

新海誠監督:「君の名は。」の次回作は白紙「まずいです…」
http://mantan-web.jp/2017/01/24/20170124dog00m200048000c.html
新海監督はイベントで、次回作について「企画書の締め切りが迫っているのですが、まだ白紙です。まずいです」と苦笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞