[LIHKG] 皮革工藝、皮雕技術研究、分享討論區

702 回覆
56 Like 2 Dislike
留名
之前出去學整一次就好有興趣

整得幾靚
隻色特登咁樣染?

學習中

你都有返d資歷
好多港女, 是旦搵兩塊皮連埋一齊就叫做一個袋

真正既考驗係修邊, 磨邊

重未試過搞到一條靚邊, 有冇巴打分享下心得

一條靚邊大約磨幾耐

如果整開皮其實好易睇到成件product每個步驟做得好唔好
Cut皮直唔直,邊磨得好唔好,塊皮痴得好唔好等等

真係有心搞1個鐘以上啦,睇件嘢大細。隨時可以係最耐嘅一part
我試過測試大陸皮,磨咗30分鐘都係冇嘢睇
所以皮嘅質素係最重要!

大陸皮用邊油cover晒佢就算

一條靚邊大約磨幾耐

真係有心搞1個鐘以上啦,睇件嘢大細。隨時可以係最耐嘅一part
所以皮嘅質素係最重要!

邊度買大陸皮? 淘寶的皮都唔平

自貼money clip
睇到你地整既就覺得自己整既好粗糙

擦蠟皮貴唔貴
30cm*30cm大約幾錢到

擦蠟皮貴唔貴

我覺得合埋價錢啦
嗰陣買咗半張整個15吋電腦套,淨低啲碎皮用黎整咗money clip, card holder 同手鐲先至三百蚊鬆啲

擦蠟皮貴唔貴

我覺得合埋價錢啦
嗰陣買咗半張整個15吋電腦套,淨低啲碎皮用黎整咗money clip, card holder 同手鐲先至三百蚊鬆啲

唔錯唔錯,番工成日都想 整皮,但一放假就唔知整乜好

擦蠟皮貴唔貴

我覺得合埋價錢啦

我覺得整啲細細件同可以成日用到既野先
劉明學野
有無野搽完無咁易整污糟塊皮

一條靚邊大約磨幾耐

所以皮嘅質素係最重要!

邊度買大陸皮? 淘寶的皮都唔平

深水埗基隆街或大南街d好平個d就係

擦蠟皮貴唔貴

我覺得合埋價錢啦

我覺得整啲細細件同可以成日用到既野先

通常一細張買唔夠抵,要買就成張買,慢慢用,平均5~600 蚊張
想問一問係痴左皮一齊先斬
定斬左先痴
無出去學過
剩係淘過工具過下手癮

痴左先落斬,
斬左先落都有但難度高d, 不過可以keep住斬孔細
有無野搽完無咁易整污糟塊皮

皮革光油,可以當clothing用

留名

留名

講返先係我朋友整,借圖黎留名

留名

講返先係我朋友整,借圖黎留名

好靚,刀法乾淨利落
你朋友高手黎
貼下圖支持下 護照套
我收線唔係好掂
如果用麻線上蠟 要點收針?
粉紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞