[LIHKG] 皮革工藝、皮雕技術研究、分享討論區

702 回覆
56 Like 2 Dislike
我知好簡單,但小弟不才
希望有師兄幫幫手
另外想問有無啲中價法斬推介 新手想升下lv 預3-5百蚊一支斬
岩田斬啊法國乜乜乜個啲好貴 我怕浪費左

岩田 同 army 都好似係3-5百一枝咋喎

岩田過千啦
比多兩舊用army,正過岩田
新整左個馬臂X多脂意植鞣

另外買左張雙肩BUTTERO整銀包比自己,超耐無玩原色

巴打buttero 原色係兄弟買?幾錢尺阿?

兄弟超貴,差唔多八九十蚊尺
你地塊cutting mat 係咪果啲咩pvc膠

一分錢一分貨
呢張double shoulder $1200
但多脂 變色效果非常好

係邊買?
近排好忙 有咩細細件嘅野等遲啲得閒啲整
有冇人去左皮革展?用fd價入左塊馬pat pat

會展? 聽日開唔開

會展? 聽日開唔開

係呀 今日last day了

咁可以有咩途徑買到

一分錢一分貨
呢張double shoulder $1200
但多脂 變色效果非常好

係邊買?

到係兄弟

呢張係buttero?

我以為皮革展 大單先有得買 有一張張咁賣?
有冇巴絲新手有需要 可以收左4mm 4+2齒既elle斬 有正常使用痕跡 100蚊雞 大南街買好似要around 200 如果冇記錯
要就tg iameric123
有冇巴絲新手有需要 可以收左4mm 4+2齒既elle斬 有正常使用痕跡 100蚊雞 大南街買好似要around 200 如果冇記錯
要就tg iameric123

同埋係兄弟買既字母印 原價168 勁少用 因為有第2套 而家賣80蚊
有興趣tg iameric123

差唔多整好

想整呢種袋 同可以揹埋 有無設計圖睇?
另外想問有無啲中價法斬推介 新手想升下lv 預3-5百蚊一支斬

岩田過千啦

想問下啲斬要係邊到買?大南街?我見有人話岩田已經好難買到,要上網訂,唔該曬大家

岩田過千啦

想問下啲斬要係邊到買?大南街?我見有人話岩田已經好難買到,要上網訂,唔該曬大家

想菱斬定法斬?

岩田過千啦

想菱斬定法斬?

菱斬歐洲式,因為之前去上堂用呢個整散紙包
但分別係咩?

岩田過千啦

想菱斬定法斬?

但分別係咩?

其實斬大概係分
菱形 橄欖形 六棱形
菱斬平價又ok 就elle 貴就岩田
橄欖就淘寶好似有 有牌子就唔知
六棱就amy roke(email訂) 布蘭查(裕豐好似有得訂) 裕豐好似有自己搵廠整左隻1400蚊有8 5 2齒
其實我覺得新手買elle就ok

已經係最多選擇同平
你買散剪貴係正常 你買全塊腩或半塊腩就會扺啲

岩田過千啦

想菱斬定法斬?

但分別係咩?

其實斬大概係分
菱形 橄欖形 六棱形
菱斬平價又ok 就elle 貴就岩田
橄欖就淘寶好似有 有牌子就唔知
六棱就amy roke(email訂) 布蘭查(裕豐好似有得訂) 裕豐好似有自己搵廠整左隻1400蚊有8 5 2齒
其實我覺得新手買elle就ok

清楚曬!咁vergez Blanchard 呢?聽聞係hermes工匠用,elle係大南街d 店有無得賣?一般要用幾多號?好似愈多孔就愈貴?真心唔該曬解答左我咁多問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞