[LIHKG] 皮革工藝、皮雕技術研究、分享討論區

702 回覆
56 Like 2 Dislike
我隻錶錶帶爛左
我想自己整應該可以點入手?
我見舖頭成八百幾九百一堂

其實唔貴了
你想自己嚟上YouTube 學下

http://forum4.hkgolden.com/view.aspx?type=CO&message=6272406
我係高登擺過參考一下

超簡單款鎖匙包

的式可愛
可唔可以講下修邊
有時又cmc, 又時又邊油, 跟住又有沙紙, 又有碌捧, 有修邊器, 有邊蠟...

可唔可以講下其實係點做
嘩!好得意呀
[img][url]https://na.cx/i/6786A57.jpg[][/url]嘩!好得意呀

勁正喎
但唔知邊到買堵塞

Leatherism 賣緊$260
唔知仲有無再平啲呢
用左三四年既鎖鑰扣
當年玩皮第一件作品

想係workshop整呢隻款化妝袋 唔洗金屬野同埋應該全個用軟熟d既酒紅皮
大概預幾錢?有人報800-900(motto同lokyourheart)有冇其他巴打有相熟介紹
有個redmoon既細銀包 有無巴打想接手

想係workshop整呢隻款化妝袋 唔洗金屬野同埋應該全個用軟熟d既酒紅皮
大概預幾錢?有人報800-900(motto同lokyourheart)有冇其他巴打有相熟介紹

差唔多啦
要睇下料同手工,得閒可以間接擺個workshop 出黎評頭品足

試新野
水蛇皮

正啊
想問下如果filson 256條背帶太長,可以係邊到改
用左elle菱斬年幾 想玩下法斬
通常大家係邊入手 同埋岩田屋哥d咩價位到?
淘寶見過有d訂做都好似幾靚仔 大家點睇

vergez blanchard

Amy roke啦

要等3個月
其實有冇人知菱鉗點用會好D?次次夾完都係一面有窿,另一面穿唔到過去...
其實有冇人知菱鉗點用會好D?次次夾完都係一面有窿,另一面穿唔到過去...

要搵塊皮墊底
用左elle菱斬年幾 想玩下法斬
通常大家係邊入手 同埋岩田屋哥d咩價位到?
淘寶見過有d訂做都好似幾靚仔 大家點睇

vergez blanchard

Amy roke啦

要等3個月

香港邊到可以入手法斬?
大南街個幾間都無翻貨
已經買左料諗住整手鐲,不過有啲無從入手既感覺
Ps:幾年前整過一排但整整下冇再整
留名
留名

十字紋皮比樹膏皮耐用冇咁易花

想問下巴打 銀包果個夾係邊到買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞