[做伸手黨會無人理你]脫毛討論區#8

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
因為係m記脫哂手腳+bikini用左好多錢
所以想慳返啲錢搵平少少既做
因為冇記錯m記用分換都過兩萬
所以先開始諗去第間做
但係又好掙扎塊面咁重要反而去啲平啲整
L記脫完面會唔會幫你搽啲野係面先走?
Cooling好啲即係冇咁痛?
會幫你搽保濕
你朝早/下晝去都會問你要唔要埋防曬
係呀 L記冇咁痛
不過我見腳呢d 應該唔會好痛又想平d就去左a+
而我又真係覺得唔算痛
朋友做開m 記bikini 話完全唔痛
去a+ 脫背痛到頂唔順
搞到我又心思思想之後去m 記試下
食咗抗生素可唔可以脫毛
我都係係m記做bikini
我第一次做脫毛就係做bikini位
我都以為會好痛
我就覺得打上面啲毛近中間位有少少痛
個治療師話近骨位會痛我都覺得唔痛
陰唇出其地真係唔痛打到入面都唔痛
不過唔知係咪因爲上面仲痛緊所以feel唔到
我覺得feel到冷凍劑射出黎嗰下仲多過feel到激光
打左一次已經滑左
m記其他位真係好貴但係bikini 我覺得值得既
睇漏左少少我都係m記bikini a+脫背
咁a+又真係痛啲我仲做埋underarm真係痛
underarm我話驚痛所以佢開左風機
打嗰陣少少痛一熄左風機覺得好似俾火燒咁好乸
不過過左幾分鐘又冇事
背脊佢話試下唔開風機
可能我肉厚背脊我都接受到
不過佢d冷凍劑我真係唔多feel到
同m記比每做一下都好驚
m記真係舒服到訓覺
死啦打咁多m記會唔會以為我係打手
都係一分錢一分貨做得多既人或者唔怕痛既人可能會覺得冇咩分別
第一次做underarm過咗四至五星期都冇乜生過(條條都好幼好短)係咪正常
我都係咁我都想知
我本身仲要係好多毛
有啲直情冇生過
第一次做underarm過咗四至五星期都冇乜生過(條條都好幼好短)係咪正常

過左幾個月都係冇生過先算
有d毛脫完未必咁快生番黎
可以係兩三個再生番出黎

可以係兩三個月再生番出黎
新手爬左#7同呢個post, 基本上鎖定咗a+脫underarm
但想問少少嘢,a+會唔會做咗測試先㗎?
見medixxxx/derxxx佢地好著重個測試咁,
但其他公司又唔覺有講測試
唔會有test
上到去reception會叫你填表好簡短有冇敏感嗰啲
之後入房有個人同你講個條款,講完叫你換衫
我有同佢講我有疤痕增生但係佢冇理
同你做嗰個未必係啱啱講野嗰個
治療師一入黎就清潔跟住即做

之前medixxxx有個學生$6800 underarm + 上唇,
但窮學生真係覺得好貴先想搵第二間價錢合理又ok
不過冇test又有啲驚自己唔啱做
咁你之前做會唔會有紅點
因為我個fd皮薄就算係m記做都會有紅點要等一兩日退
我自己就除左有疤痕既地方啲皮膚都算ok
就算係a+打都係一兩分鐘度就唔紅
打完又冇乜野又唔會特別乾
我都係打完一兩分鐘就唔紅
打完會幫你搽cream
之後我都咩都冇搞過
上次見再佢幫我打9度
都係睇個人皮膚
我未做過㗎,
我意思係覺得m記貴,冇去做,
所以搵第二間
$6800係有冇人介紹?
因為m記有人介紹就75折咁學生應該仲有得平
你一join佢就會送上唇6次俾你
咁你淨係join underarm 咯等佢送個唇俾你
淨脫唇都要$2340 啱啱幫fd問完
不過同a+ $980比咁緊係冇咁抵
上次我做完第一次m記好想join多part
跟住佢又話遲下可能再加價
我唔知佢係呃我想我快啲加多part定係真係又加價
上次我打去係問學生underarm,
佢話淨係underarm就$5000,
$6800就underarm + 上唇,
我估$6800都係學生價掛
已經係refer價?
如果學生真係budget有限
咁不如a+啦
我都有做underarm係嗰度
我自己其實之前去都有啲驚
但係我唔著背心既諗住有咩事都冇人見到
不過呢度好多人都有去a+做又好似冇咩見到人話出事
我追左好耐post淨係見過有人話booking難啲
仲有痛d
咁我係咪要生返先可以再做第二次
我都係本身好多毛
我成身都多
而家淨返前面上半身,頸同面未join plan

可以係兩三個月再生番出黎
咁我係咪要生返先可以再做第二次

應該唔洗
每條毛好似話生長周期唔一樣
跟番你治療師既建議幾耐做一次就幾耐做一次
只不過你做完四五星期 都未生返出黎
其實好似係正常 因為每次做完會生得慢左
可能有d幾個月後先生番出黎同幼左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞