[SRW][平台不明]超級機械人大戰年末感謝祭 可能有新作

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
最好有得比我揀流木野定翔子
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

最好就係革命機同BUDDY COMPLEX同時參戰,兩套的世界觀應該可以融合到
因為呢兩套要靠「機戰補正」先能洗脫污名

呢兩套機人番當年同期出,本身覺得好好睇但一套第二季鳩黎,另一套比人cut到得兩集ova 明明兩套個故仔都好有發揮先係
Buddy complex都話有漫畫補,革命機真係唔知會唔會機體參戰only
唉革命機一出我仲記得好多高登巴打話等人佢入機戰,俱往矣
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

最好就係革命機同BUDDY COMPLEX同時參戰,兩套的世界觀應該可以融合到

呢兩套機人番當年同期出,本身覺得好好睇但一套第二季鳩黎,另一套比人cut到得兩集ova 明明兩套個故仔都好有發揮先係
Buddy complex都話有漫畫補,革命機真係唔知會唔會機體參戰only

呢兩套同銀河gay攻算係同時代
三套都想入機戰但係睇落三套都好難
仲有AZ
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

仲記得革命機,MJP同翠星同時播,曾諗過會否同時入機戰,结果就得翠星入
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

buddy complex原來有漫畫?未睇過
今晚就公佈喇, 8點準時除褲
Ps4果隻都未爆
幻想list

翼霸
天使與龍
G高達
F91
三一
鐵甲zero
勇者王
gunbuster
Eva
魔裝機神
熱血最強

聖戰士

好懷念昆霸

成日見到佢喎

係咩
因為我skip得太多
最近又想睇下有冇新作吸引力夠
之前v都想買
但作品唔吸引
最初接觸昆霸好似係第四次
覺得好撚屈

當年的「第四次機戰」
聖戰士系的機體迴避高,Hyper 奧拿斬又唔扣EN
(之後PS版就改左扣EN)

第四次一開波用幾個氣合
衝出去萬幾萬幾咁斬
而家黎講扣萬幾好正常,但舊代機戰下下都萬幾係超癲
細個用金手指玩,新古,bloody temple 同翼霸3隻打哂
咪撚SWITCH
咪撚SWITCH

咪撚ps4
咪撚SWITCH

咪撚ps4

咪撚xbox

最好就手遊課金0.5% SSR,咁就最公平啦
幻想list

翼霸
天使與龍
G高達
F91
三一
鐵甲zero
勇者王
gunbuster
Eva
魔裝機神
熱血最強

聖戰士

好懷念昆霸

成日見到佢喎

係咩
因為我skip得太多
最近又想睇下有冇新作吸引力夠
之前v都想買
但作品唔吸引
最初接觸昆霸好似係第四次
覺得好撚屈

當年的「第四次機戰」
聖戰士系的機體迴避高,Hyper 奧拿斬又唔扣EN
(之後PS版就改左扣EN)

第四次一開波用幾個氣合
衝出去萬幾萬幾咁斬
而家黎講扣萬幾好正常,但舊代機戰下下都萬幾係超癲
細個用金手指玩,新古,bloody temple 同翼霸3隻打哂

因為舊世代機戰,最終Boss嘅HP最盡就係65535

65535是很多電子遊戲或軟體的用戶變數的極限
咪撚SWITCH

咪撚ps4

咪撚xbox

最好就手遊課金0.5% SSR,咁就最公平啦

機戰出在xbox one 就係等到「利物浦奪得聯賽冠軍」都唔會有。
既然大家咁鍾意G高達
俾隻號斗丸你玩啦
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

續作都有埋嚕

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

續作都有埋嚕

有無link?
已經問定人借switch
有生之年可唔可以玩到一隻用OG engine做既版權作
宇宙騎士語音化已經好夠

高清D-BOY 9嗌宇宙漩渦
跟住比人打到仆街
不過我諗正常人都

一個八婆一個,好似係

一定係流木野

Buddy complex
好想係機戰聽名台詞
Connective 雛
最想有龍王機,虎王機,Eva , G gundam

eva 真係完哂先入啦 次次都唔上唔落
最想有龍王機,虎王機,Eva , G gundam

前兩部同後兩部應該再冇機會喺同一隻機戰
今晚唔得閒睇直播
K島流言

スーパーロボット大戦Terada 3DS Vita 
ビデオ戦士レザリオン
手裏剣戦隊ニンニンジャー
マクロスΔ
機甲界ガリアン
魔法騎士レイアース
SDガンダム外伝
機動武闘伝Gガンダム
機動戦士ガンダムUC
ガンダム Gのレコンギスタ
勇者王ガオガイガー
勇者王ガオガイガーFINAL
サクラ大戦
真マジンガー 衝撃! Z編
劇場版 機動戦艦ナデシコ -The prince of darkness-
アルドノア ゼロ
ガン×ソード

第3次スーパーロボット大戦OG PS4 Vita Switch 2018年発売
64、W、NEO、ACERが参戦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞