[SRW][平台不明]超級機械人大戰年末感謝祭 可能有新作

1001 回覆
1 Like 4 Dislike

香港時間11/12 晚上八時

Niconico生放送
http://live.nicovideo.jp/watch/lv308955274
Bandai Channel
http://live.b-ch.com/suparobo
LINE LIVE
https://live.line.me/channels/88/upcoming/6423770
YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=f04L4ykl_T8

出演者
お笑い芸人 がっつきたいか、スーパーロボット大戦シリーズプロデューサー 寺田貴信 (B.B.スタジオ)、他
程序、嘉賓名單一律不講,似乎是一講就等同爆料

已確定情報
-NBGI的日本、台灣、SEA的twitter都講有新情報,如果有新作將是繼續多語言(包括中文)
-平台不明,Switch機會較大 (NBGI有多隻未公佈的Switch作品將在日後陸續公開)
-當日將介紹METAL ROBOT魂(Ka signature)SIDE OG曉擊霸 (按照V時介紹鐵甲ZERO,曉擊霸有參戰的可能性)

小道消息(自總部,不保證真確性)
-JAM將有新歌
-天元突破參戰,一集完
-新參有魔動王/魔神英雄傳
好似已經肯定唔係OG

太好
唔好Switch

要switch
LM
唔好Switch

要switch

唔好switch

唔想又買... 部3ds 買返咁耐淨係玩過bx 同ux ...
好似已經肯定唔係OG

太好

始終出完MD冇耐
所以冇咁快有下一隻
有OG消息我即刻死
唔好Switch

要switch

跨平台咪最好
自己決定要手提定高畫質
lm
唔好Switch

要switch

跨平台咪最好
自己決定要手提定高畫質

買哂
PC
我覺得會好似上次咁
有兩作消息
上次就V同OGMD

今次唔知邊兩套呢
魔神英雄傳
又係主打老野
最好有SWITCH, 可以出街打
最好係WII果隻玩法(拉尺式移動, 唔係格仔),
最好OG ,因為我介咗版權作好耐, 唔係就最好加MUV LUV, 我唯一想玩既版權作作品
最好OG ,因為我介咗版權作好耐, 唔係就最好加MUV LUV, 我唯一想玩既版權作作品

最理想就版權作留比任系
OG就索系
咁就唔洗煩

最理想就版權作留比任系
OG就索系
咁就唔洗煩

最理想係雙平台,自己揀畫質定攜帶性
神父幾時轉佐老婆
神父幾時轉佐老婆

小宮告急 不得不撐

最理想就版權作留比任系
OG就索系
咁就唔洗煩

恕我直言
以前仲細個就話姐
依家大個仔 都會係想用電視打機戰多
ps og please
switch冇性趣

最理想就版權作留比任系
OG就索系
咁就唔洗煩

恕我直言
以前仲細個就話姐

有咩關係
唔好個人主觀當普世價值啦
大把人想搭車或者放lunch撚兩撚

最理想就版權作留比任系
OG就索系
咁就唔洗煩

恕我直言
以前仲細個就話姐

搞鳩笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞