【一蓮托生】國際時事政治選舉集中理性討論區(二)

1001 回覆
29 Like 1 Dislike

THE SHORT LIST: NO. 5
PERSON OF THE YEAR 2017

KIM JONG UN

North Korea’s young dictator takes on the world

[url]http://time.com/time-person-of-the-year-2017-kim-jong-un-runner-up/[/url]

RT: Putin announces 2018 presidential run
RT: Putin announces 2018 presidential run

恭喜普京勝出2018俄羅斯總統選舉

恭喜普京勝出2018俄羅斯總統選舉

黎巴嫩呢頭局勢稍稍穩定返d
轉個頭侵侵承認耶路撒冷係以色列首都
仲有媒體話侵侵同意左對肥仔恩個斬首行動 日日都有花生食
呢排成日有種預感
伊朗同沙特就黎係中東開大片咁
呢排成日有種預感

早晨,已經開緊啦
Saudi Arabia condemns Trump decision to recognise Jerusalem as capital of Israel
Al Franken 都應該要辭職啦,又係有幾單係身

民主黨係tax reform後開始屌Al Franken,Al Franken 美國時間星期四會開記者會,預料會辭職

Democrats turn on Al Franken -

http://thehill.com/homenews/senate/363684-democrats-turn-on-al-franken
呢排成日有種預感

直接開片應該唔會,代價太大,
到目前為止大家都係外交搞下動作,然後支援下各國敵對陣營
技術上伊朗,沙特都冇正規部隊入侵過其他國家,也門聯軍係前也門總統要求干預既,唔算入侵..

在朝鮮半島局勢持續緊張下,吉林官媒周三(6日)再刊登一篇關於核防護的文章,引起戰爭疑雲。內地微博流傳一份據稱是電訊公司的內部通告,為防朝鮮半島一旦開戰,大批北韓難民湧入中國,中國計劃在邊境設置多個難民營,目前已派人進行實地考察,研究設置移動通訊基站的事宜。

唔會係黎真呀嘛 開口牌咋?
呢排成日有種預感

技術上伊朗,沙特都冇正規部隊入侵過其他國家,也門聯軍係前也門總統要求干預既,唔算入侵..

實際上就係proxy war
呢排成日有種預感

實際上就係proxy war

搞爛晒周邊其他小國
Australian parliament approves same-sex marriage

http://www.bbc.com/news/world-australia-42260548

Same-sex marriage will become legal in Australia after a historic bill was passed in the House of Representatives.

An overwhelming majority of MPs voted to change the Marriage Act, eight days after a similarly decisive result in the Senate.

The vote set off immediate celebrations in parliament, prompting cheers, applause and even a song.
Hamas calls for new intifada
Bitcoin surges above $15,000 after climbing $2,000 in 12 hours
Bitcoin surges above $15,000 after climbing $2,000 in 12 hours

到底點解可以升到咁

到底點解可以升到咁

我用圖答你

到底點解可以升到咁

我用圖答你

呢個我當然知
我想知到底依家炒佢係炒緊咩
btw 大摩係咁吹淡佢,但自己係後面偷偷買貨

到底點解可以升到咁

我用圖答你

呢個我當然知
我想知到底依家炒佢係炒緊咩
btw 大摩係咁吹淡佢,但自己係後面偷偷買貨

咁鬱金香炒緊乜,而家講到虛擬貨幣可以取代現金,甚至擁有黃金幾千年來既儲值功能,連期貨都出埋,夠曬啦
Bitcoin tops $16,000, surging more than $4,000 in less than two days
由於俾五毛瘋狂圍攻,一旦被BAM請繼續嚮呢度討論,不斷爆POST,多謝

永久Bam#
永遠懷念op
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞